استانداردهای جدید اتحادیه اروپا برای ایمنی اجاق گازهای خانگی و صنعتی
- شناسه خبر: 5684
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آبان 1394 ساعت 10:47

اتحادیه اروپا، استاندارد جدید ایمنی اجاقهای گاز خانگی و صنعتی (EN50615) را ابتدای مارس سال جاری منتشر کرد. استاندارد جدید، حداقل الزامات مورد نیاز را برای تمام تجهیزات ایمنی اجاق گاز، با هدف کاهش میزان آتشسوزی منازل و آشپزخانههای سرتاسر اروپا معرفی میکند.
اجاق گازها عامل بیش از نیمی از آتشسوزی خانههای مسکونی در کشورهای OECD است. این آتشسوزیها معمولا بهدلیل بیاحتیاطی و کمدقتی شخص استفادهکننده و عادات خطرناک روشنکردن و یا استفاده از آنها ایجاد میشود و میتوان به وسیله فناوریهای ایمنی اجاقهای گاز، از آتشسوزی جلوگیری کرد. آتشسوزی اجاقهای گاز، به دلیل تشکیل گازهای سمی کربن مونواکسید و هیدروژن سیانید (HCN) و گسترش سریع حریق بسیار نگرانکننده هستند. به محض وقوع آتشسوزی کنترلنشده در این تجهیزات، گازهای سمی و خطرناک بهسرعت متصاعد شده و عامل ۶۰-۸۰ درصد مرگ و میر مرتبط با آتشسوزیها در منازل مسکونی و آشپزخانههای صنعتی میشوند.
استفاده از سیستمهای کشف حریق هم بهدلیل اینکه عمدتا به مرور زمان و عدم رسیدگی و سرویس بهموقع، از کار میافتند، نمیتواند موجب اطمینان کامل افراد شود. کما اینکه در بسیاری از مواقع با ایجاد آلارم کاذب، مابقی اطمینان موجود را نیز از بین میبرند.
با گسترش رستورانها و فستفودهای مختلف در سطح شهرها، این اماکن به بمبهای خطرناک پراکنده در سطح شهر تبدیل شدهاند که بسیاری از مدیران آنها از خطرات آتشسوزی و انفجار آنها آگاه نیستند. با این حال محافظتکنندههای استاندارد جدید، با مانیتورکردن دمای اجاق گاز میتوانند حتی قبل از آزادشدن گازهای سمی و شروع آتشسوزی، شرایط خطرناک را تشخیصدهند. مدلهای پیشرفتهتر جدید به صورت خودکار میباشد و باعث افزایش دقت هشداردهی و امنیت بیشتر میشوند. عموما استفاده گسترده از محافظتکنندههای استاندارد، منجر به کاهش تعداد آتشسوزیها میشود.