انواع قرقره های داخل جعبه آتش نشانی
- شناسه خبر: 23064
- تاریخ و زمان ارسال: 1 آذر 1397 ساعت 12:00

انواع قرقره های داخل جعبه
الف ) قرقره مخصوص شیلنگ برزنتی ( بدون سیستم انتقال آب داخلی )
ب) قرقره مخصوص شیلنگ لاستیکی و پلاستیکی (با سیستم انتقال آب داخلی )
الف ) قرقره مخصوص شیلنگ برزنتی
۱)ضخامت صفحات باید حداقل ۱ میلیمتر باشد. قطر صفحه برای شیلنگهای “۲/۱ ۱ و “۲ حداقل ۳۸ سانتیمتر باشد. فاصله صفحات بر اساس نوع شیلنگ ۲/۱ ۱ و ۲ میتواند تغییر کند ( در صورتیکه عمق جعبهها مشکلی ایجاد نکند) ضمناً قطر صفحات برای شیلنگ” ۲/۱ ۲ باید حداقل ۵۴ و فاصله صفحات ۱۱ سانتیمتر باشد.
۲)پوشش رنگی صفحات باید طبق بند ۲ اصول و الزامات ساخت جعبهها باشد.
۳)اتصال صفحهها به یکدیگر باید با شفت آهنی یک تکه با حداقل قطر ۱۸ میلیمتر باشد.
۴)گردش شیلنگ بر روی شفت اصلی باید با ۲ عدد بلبرینگ در دو سر شفت انجام گیرد که در هنگام گردش شیلنگ هیچگونه درگیری ایجاد نشود .
۵)اتصال جعبه به قرقره باید به گونهای باشد که هیچگونه خلاصی در آن مشاهده نگردد.
۶)تمامی شفتها به دلیل مقاومت در برابر خورندگی باید آبکاری شود.
۷)تعداد پینهای رابط بین دو صفحه باید حداقل ۵ عدد باشد.
۸)بهتر است جهت بالا بردن مقاومت صفحات از پروسه خمکاری ورق آنها استفاده کرد.
قرقره مخصوص شیلنگهای لاستیکی –پلاستیکی (با سیستم آبرسانی داخلی )
۱)رابط بین شیر آبی و قرقره : رابط از نوع شیلنگ با روکش فلزی (استنلس استیل ) و اتصالات برنجی پرسی در دو سر استفاده گردد که ضمن جلوگیری از تابیدگی و فشار آب و مرور زمان نتواند باعث نشتی گردد.
۲)صفحات قرقره: ضخامت ورق صفحات قرقره باید حداقل ۱ میلیمتر باشد . قطر صفحهها برای شیلنگهای ۴/۳ حداقل ۴۵ سانتیمتر باشد و فاصله بین صفحات باید حداقل ۱۱ سانتیمتر باشد.
۳) فاصله صفحات براساس سایز ۴/۳ و یا ۱ میتواند تغییر کند (در صورتی که عمق جعبهها مشکلی ایجاد نکند)
۴) جهت اتصال صفحهها و سیستم انتقال آب باید از شفت برنجی یک تکه با حداقل ضخامت ۲۵ میلیمتر جهت مقاومت و جلوگیری از کاهش دبی آب در نظر گرفته شود.
۵) سیستم اتصال از شفت برنجی به شیلنگ باید به گونهای طراحی شود که تماماً برنجی بوده و از استفاده هر گونه فلز آبکاری شده خودداری گردد. ضمناً در تست آب بندی، تحمل حداقل ۲۵ بار فشار را داشته باشد که در نهایت هیچ گونه کاهشی در دبی آب محاسبه شده ایجاد نشود.
۶) سیستم گردش شیلنگ و صفحات روی شفت اصلی باید با دو عدد بلبرینگ صورت گیرد که ضمن عدم ایجاد فشار روی سیستم آببندی داخلی گردش سریع و آسان را ایجاد نماید.
۷) استفاده از تفلون یا نوار آببندی در این قطعه خلاف اصول ایمنی است و در صورت هر گونه نشتی امکان برطرف کردن آن بسیار سخت و غیر ممکن بوده و سبب ایجاد خسارت به ساختمان و عدم کارایی میشود. لذا استفاده از تفلون جهت آب بندی ممنوع می باشد.
دستور العمل مربوط به نصب جعبه و لوله کشی آب آتش نشانی
- سیستم لولهکشی آب آتشنشانی در سالنهای اجتماعات، انبارها، واحدهای مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی باید زیر نظر متخصص صاحب صلاحیت انجام شود. نصب جعبههای آتشنشانی نوع شلنگهای نخ پرلونی در واحدهای صنعتی، اداری و تجاری همچنین پارکینگها و انباریهای واحدهای مسکونی مجاز بوده و در طبقات واحدهای مسکونی و برخی از واحدهای اداری و سالنهای اجتماعات میتوان با توجه به نظر مقام صاحب صلاحیت از نوع شلنگ لاستیکی فشار قوی( هوزریل) استفاده کرد. حداکثر فاصله بین دو جعبه باید ۳۰ متر در نظر گرفته شود.
- لولههای اصلی ( رایز) باید از نقطه کلکتور بوستر پمپ تا پشت بام ادامه یافته و با توجه به مخزن ذخیره آب آتشنشانی هر یک از جعبهها تغذیه گردند: انجام محاسبات مرتبط با ظرفیت مخزن، سایز لوله و مقادیر جریان کل آبدهی و میزان فشار پشت هر یک از مصرف کنندهها همچنین تعیین مدت زمان لازم جهت مبارزه با حریقهای احتمالی در اماکن باید توسط افراد صاحب صلاحیت صورت پذیرد.
- کلیه اماکن با کاربریهای متفاوت میبایست مجهز به مخزن ذخیره آب آتشنشانی، ایستگاه پمپاژ آب، شبکه لوله کشی استاندارد منتهی به جعبههای آتشنشانی از هر دو نوع باشند.
- در صورت نیاز و بر اساس طراحی استاندارد برای برخی از مجتمعهای مسکونی، اداری، تجاری و بالاخص صنعتی میتوان از شیرهای هیدارنت آتشنشانی محوطه و یا شیرهای نشانگر (PIV) نیز استفاده نمود.
- جعبههای آتشنشانی باید حداکثر در ارتفاع یک مترو ده سانتی متری از کف تمام شده بصورت روکار و یا توکار نصب گردند.
- جعبههای آتشنشانی باید در معرض دید همگان قرار گرفته و از قراردادن موانع در مقابل آن باید خودداری گردد.
- از نصب کردن جعبههای آتشنشانی در داخل شکافها و یا پشت دیوراهای یک سازه ساختمانی خودداری گردد و توصیه میشود که نصب جعبهها در محلهای ورودی و خروجی افراد صورت پذیرد.
- نصب جعبههای آتشنشانی جنب پلههای فرار، پاگردهای دربهای ورودی ساختمانها، سالنها و … مجار میباشد.
- هر جعبه باید یک شعاع حداقل بیست متر را پوشش دهد.
- حداکثر فاصله بین جعبههای آتشنشانی نباید از ۳۰ متر تجاوز کند.
- باید توجه گردد که لوله انتقال دهنده آب آتشنشانی حتماً به شیر اصلی آب شهری وصل باشد.
- در صورت انجام محاسبات هیدرولیکی قطر لوله اصلی نباید کمتر از ۲ اینچ و فشار لازم در بالاترین نقطه نباید از ۲ بار کمتر باشد.