انواع کف از نظر انبساط حجمی و اثرات کف
- شناسه خبر: 22114
- تاریخ و زمان ارسال: 24 تیر 1397 ساعت 12:00

کفها از نظر توسعه حجمی بطور کلی به سه دسته تقسیم می شوند.
الف ) کف کم توسعه
ب ) کف میان توسعه
ج ) کف پر توسعه
الف ـ کف کم توسعه:
کفهایی که انبساط حجمی آنها یک به پنجاه می باشند جزء کفهای کم توسعه محسوب شده، ولی این نوع کفها معمولاً در عمل دارای انبساط حجمی بین یک به پنج تا یک به پانزده، بسته به نوع وسایل تهیه کف و توسعه حجمی کف دارند.
ب ) کف میان توسعه :
کفهایی که انبساط حجمی آنها از یک به پنجاه تا یک به پانصد می باشند کفهای میان توسعه نامیده می شوند. این نوع کفها معمولاً در عمل بین یک به هفتاد و پنج الی یک به یکصد و پنجاه بسته به نوع وسایل تهیه کف و توسعه حجمی کف دارند.
ج ـ کف میان توسعه:
کفهایی که انبساط حجمی آنها یک به پانصد تا یک به هزار و پانصد باشند مایع کفهای پرتوسعه گفته می شوند. این نوع مایع کف معمولاً در عمل، بسته به نوع وسایل تهیه کف دارای انبساط حجمی بین یک به هفتصد و پنجاه الی یک به هزار می باشند.
نمودار انواع کف از نظر انبساط حجمی
انواع کف از نظر انبساط حجمی
از گفته های بالا می توان به یک نتیجه کلی در انواع کف دست یافت که توسط نمودار نمایش داده می شود.
از نظر مواد تشکیل دهنده از نظر انبساط حجمی از نظر تشکیل مثلث
مایع کف کم توسعه مایع کف پرتوسعه مایع کف شیمیائی مایع کف مکانیکی
مایع کف میان توسعه
مایع کفهایی که پایه پروتئینی دارند (سنگین ) مایع کفهائی که پایه غیرپروتئینی دارند (ٍسبک)
مقاوم در برابر الکلها غیر مقاوم در برابر الکلها
فصل ۴ ـ اثرات کف
۴-۱- اثر مایع کف روی مواد دیگر:
مایع کف مورد مصرف علاوه بر اینکه باید قدرت خاموش کنندگی و پوشانندگی زیادی داشته باشند، پس از استفاده روی وسایل تولید کف و وسایلی که روی آنها پاشیده می شود باید اثر سوء نداشته باشد . همانطور که در بحث PH به آن اشاره خواهد شد اثر کف بر روی مواد مربوط به PH آن می گردد که در توضیح مشخصات فنی به آن اشاره میگردد. بطور کلی اثر مایع کف در روی مواد هر چه کمتر باشد، مایع کف مرغوبتر است و این موضوع زمانی تحقق پیدا خواهد کرد که PH آن به عدد هفت نزدیکتر باشد. اثر کفها بر روی محیط بسته با توجه به خاصیت تجزیه پذیری آنها متفاوت می باشند و هر کفی که خاصیت تجزیهپذیری زیادی داشته باشند اثرات نامطلوب کمتری را بر محیط خواهد داشت، ولی در مورد معدن باید خاصیت تجزیه پذیری آن را کاهش داد.
بطور کلی باید از پاشیدن کف بر روی گیاهان و درختان خودداری نمود. در رودخانه ها و مکانهایی که حیوانات آبزی زندگی می کنند، از آلوده کردن آب باید اجتناب کرد. آشامیدن آبهایی که آلوده به مایع کف هستند برای انسان و حیوان مضر خواهد بود.
پاشیدن کف بر روی البسه و پارچه به مرور باعث پوسیدگی آنها می گردد. پاشیدن کف به اعضای حساس بدن مانند چشم و گوش و دهان می توانند اشکالاتی در سیستم بوجود آورد، به همین سبب به هنگام وقوع چنین حوادثی باید فوراً اعضای آلوده را با آب تمیز شستشو داد.