ترمینالهای کانتینری، کانتینر و ایمنی آنها
- شناسه خبر: 21421
- تاریخ و زمان ارسال: 11 اردیبهشت 1397 ساعت 12:00

صنعت حمل و نقل دریایی از ابتدای تمدن بشر وجود داشته و از آن زمان تا کنون تغییرات محسوسی در آن به وجود آمده است.
از دهه ۱۹۷۰ به بعد و با ورود کانتینر به سیستم حمل و نقل دریایی، تجهیزات پیشرفته و هوشمند همچون گنتری کرین ،ترانس تینر، ریچ استکر و … بکار گرفته شده اند.
به علاوه از آن زمان تاکنون حمل و نقل کانتینری یک روند روز افزون داشته و پیش بینی میشود تا سال ۲۰۱۰ حجم جابجایی کانتینر در جهان به بیش از ۴۰۰ میلیونTEU برسد.
این امر سبب میگردد که هر چه بیشتر به مبحث ایمنی در ترمینال کانتینر توجه خاصی شود.
با توجه به اینکه تجهیزات جدید و نوآوری باعث ایجاد خطرات جدید میشود پس لازم است که به سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت کار در ترمینالهای کانتینری توجه خاصی کرد.
به دلیل عدم آشنایی کارگران و پرسنل با اصول ایمنی ، عدم استفاده از تجهیزات حفاظت فردی، عدم رعایت اصول بارچینی، کار بر بالای کانتینر ، نحوه رفتار با کالاهای خطرناک و موارد بسیار دیگر حوادث بسیاری رخ میدهد که علاوه بر خسارات جبران ناپذیر به تجهیزات استراتژیک ترمینال های کانتینری که در سال به میلیاردها تومان میرسد، تلفات جانی بسیاری نیز در بر دارد که تنها از طریق آموزش اصول فوق الذکر می توان تا حد بسیاری از این سوانح و حوادث کاست . امروزه متاسفانه بخش زیادی ازکارگران ترمینال کانتینر ، کارگران روزمزد و خود اشتغال می باشند و از طرف دیگرشرکتهای پیمانکاری بدلیل بار مالی از آموزش کارگران سر باز میزنندکه در این بین وظیفه ناظرین بندر است که از طریق اهرمهای اجرایی شرکتهای خصوصی را مجبور به آموزش کارگران نمایند .
ترمینال کانتینر:
مفاهیم
بلوک: محلهایی به شکل مکعب مستطیل که توسط کانتینر ایجاد می شود و گروه خاصی از
کانتینرها در آن قرار می گیرند و دارای طول، عرض و ارتفاع می باشد.
مرکز کنترل: مرکزی که از طریق بی سیم و کامپیوتر و نرم افزارهای مدیریت ترمینال کانتینر
عملیات تخلیه و بارگیری شناورها کنترل می شود.
کانتینر یارد : محل نگهداری کانتینرهایی که منتظر بارگیری به کشتی و یا منتظر خروج از بندر
هستند.
ریچ استکر: وسیله ای جهت جابجایی کانتینر پر و خالی در محوطه ها و با قابلیت صفافی (به صف کردن) آن.
ترانس تینر: یک چارچوب متحرک است که با اسپریدر خود کانتینرها را در کانتینر یارد بصورت
بلوک صفافی می کند.
گنتری کرین: جرثقیل مخصوص تخلیه و بارگیری کانتینر (به) کشتی
کنترل عملیات کانتینری
تفکیک افراد و تجهیزات
لازم است دسترسی وسایل نقلیه و عابران پیاده به محوطه ترمینال کانتینر دقیقاً کنترل شود و افراد همراه کشنده ها به هیچ وجه حق ورود به محوطه های عملیاتی کانتینری را ندارند و باید در اتاقی که به این منظور تهیه شده، منتظر بمانند و همچنین تمامی افرادی که مجاز به محوطه های عملیاتی کانتینری شناخته می شوند (مانند کارگران ترمینال ها، رانندگان کشنده ها، رانندگان تاکسی و عابران پیاده و خدمه کشتیها ) باید بوسیله علائم ،خط کشی ها ، جزوات و کاتالوگهایی ، از ماهیت کار و عملیات در آن محوطه ها مطلع شوند و در صورت امکان میبایست از مینی بوس که توسط اداره بندر تهیه شده جهت جابجایی آنها در سطح ترمینال کانتینر استفاده کرد . (جهت جلوگیری از ورود غیرمجاز به محوطه های کانتینری ، باید این محوطه ها توسط فنس با ارتفاع ۲ متر محصور شود.
تمامی کانتینرهایی که از طریق راه آهن و جاده به بندر وارد می شوند، باید از نظر خسارات بررسی شوند و در صورت وجود چنین مواردی، اقدام مقتضی باید صورت گیرد . تعداد کشنده هایی که مجاز به ورود به محوطه های عملیاتی مخصوص ترانس تینر، گنتری کرین هستند، باید بصورتی باشد که از تجمع و ترافیک زیاد جلوگیری کند و از ورود کشنده های مقاطعه کار به کانتینر یارد حتی الامکان جلوگیری شود . به علاوه خودروهایی که در حال عبور از مسیر ترمینال کانتینر هستند باید توسط خودرو پورت اپراتور اسکورت شوند و مجهز به چراغ گردان باشند . در صورتی که پیاده روها و مسیر تردد تجهیزات و کشنده ها همدیگر را قطع کنند، باید علائم لازم و چراغ راهنما و آینه محدب در محل نصب شود تا هر دو گروه از وجود همدیگر آگاه شوند و در صورت نصب چراغ راهنمایی، اولویت با وسایل نقلیه می باشد .و ضروری است تعداد موانع را درترمینال کانتینر و محوطه های کانتینری به حداقل رساند . و تاورهای نورافکن نیز توسط حصار مناسب حفاظت شود. البته لازم است در هنگام طراحی، ترمینال کانتینر بصورتی باشد که حتی الامکان افراد و تجهیزات و کشنده ها از همدیگر جدا باشند.
ارتفاع اطاق پرسنل ترمینال کانتینر باید طوری باشد که با ارتفاع کامیونها یکسان باشد و راننده نیازی به ترک کامیون نداشته باشد و در مسیر درب ورود و خروج ترمینال کانتینر وجود دروازه ای جهت رویت اشیایی که ممکن است در بالای کانتینر به جای مانده باشد و یا عمداً گزارده شود و احتمال سقوط آنها باشد ، ضروری است . این سیستم را میتوان از طریق دوربین مداربسته و یا آینه نیز اجرا کرد. باید مکان مشخصی جهت پارکینگ کامیون هایی که قصد انتظار طولانی مدت را دارند، مهیا شو د . در صورتی که پارکینگ در کنار جاده و خیابانهای محوطه های بندری باشد، باید چیدمان کامیون ها بصورتی باشد که جلوی دید کشنده های عبوری را نگیرد.
ریچ استاکر
به هیچ عنوان هنگامی که اسپریدر ریچ استاکر کاملاً باز می باشد نباید حرکت کند و قبل از شروع عملیات ریچ استاکر ، اپراتور باید از سلامت سیستم ترمز، اطمینان حاصل کند و هیچ شخصی نباید در هنگام کارکردن ریچ استاکر، بر روی رکاب آن مستقر شود.
عملیات ترانس تینر
تویست لاکهای (وسیله ای فلزی جهت بستن کانتینر به کفی جهت جلوگیری از احتمال واژگون شدن آن که در کشتی هم استفاده می شود.) کامیون باید در یک محیط ایمن ، باز یا قفل شود و در صورت امکان این کار باید در مکانی غیر از زیر تجهیزات انجام شود و رانندگان نباید در مسیر خط کشی شده ترانس تینر بمانند. حتی الامکان رانندگان کامیون در طول زمانی که منتظر عملیات ترا نس تینر هستند باید درون کامیون بمانند . همچنین در صورتی که رانندگان کشندهها ، مجاز به ترک کامیون در زیر ترانس تینر باشند، باید در محلی ایمن مستقر شوند و در صورتی که خطراتی از بالا رانندگان را تهدید کند آنها باید به کلاه ایمنی مجهز شوند . از سوی دیگر اپراتور ترانس تینر نیز باید از ثابت بودن (ایست کامل ) کشنده اطمینان حاصل کند و باید اسپریدر را از طرفین به سمت کفی کامیون هدایت نماید نه از پشت کفی. وضمنا باید مجهز به سیستم هشداردهنده صوتی باشد که درصورت حرکت ترانس تینر ، فعال شود و برای تسلط بر نقاط کور اپراتور، ترانس تینر باید به دوربین مدار بسته و یا آژیر مجهز شود.
ورود به محوطه های چینشک انتینر:
ورود به محوطه های چینش کانتینر باید محدود شود و خودروها و کشنده های مجاز هم باید به چراغ گردان مجهز شوند و افراد پیاده نیز نباید به محوطه های عملیاتی وارد شوند مگر اینکه خطوط عابر پیاده و علائم راهنمایی در مسیر آن قرار گیرد و حضور افراد باید با هماهنگی با مرکز کنترل باشد و در صورت مشاهده هر عابری که بدون هماهنگی وارد ترمینال کانتینر شده است بایدسریعاً مراتب به اطلاع مرکزکنترل برسد.
– مجوز ورود به ترمینال کانتینر و کانتینر یارد باید توسط پرسنل ذی صلاح صادر شود.
– علائم مخصوص جهت جلوگیری از ورود کامیون ها و خودروهای متفرقه و غیرمرتبط با عملیات
کانتینری نصب شود.
– لباس افرادی که در این ترمینالها کار می کنند مطابق با قوانین و مقررات باشد.
– در صورتی که گروهی از افراد قصد ورود به محوطه ها را داشته باشند باید یک فرد باتجربه به همراه یک بی سیم این گروه را هدایت کند.
– افرادی که به این محوطه ها وارد می شوند باید از عملیات جاری، خطرات بالقوه و اطلاعات
لازم در خصوص حوادث و سوانح اطلاعات کافی داشته باشند.
– نکات زیر باید در خصوص افرادی که می خواهند به محوطه ها وارد شوند رعایت شود:
یک)نام شخص. دو) کاری که باید انجام دهد. سه) زمان ورود
– مرکز کنترل باید از اینکه اپراتورها در محل کار خود مستقر می باشند و یا در حال ترک
شیفت کاری خود می باشند، اطمینان حاصل کند.
– رفت و آمد در سطح بندر چه از طریق جاده و چه از طریق ریل باید بصورتی کنترل شود که حداکثر ایمنی در آن لحاظ شود و حتی الامکان باید محوطه های خاص عملیاتی از نظر رفت و آمد بصورت دقیق کنترل شود.
– در صورتی که در بعضی از موارد ، قانون خاصی موجود نباشد ، باید مراجع ذی صلاح بندر خود قوانین و دستورالعملهایی در مورد ایمنی وضع و اجرا کنند و در این راستا از کارشناسان ایمنی کمک بگیرند.
– وضعیت کشنده ها و کامیون هایی که در بندر تردد می کنند باید مطابق با قوانین و مقررات داخل آن کشور باشد.
– رانندگان کامیون ها باید مجاز به رانندگی باشند و از همه نظر شرایط لازم همچون سلامتی، مهارت داشته باشند همچنین رانندگان کشنده ها باید گواهینامه رانندگی داشته باشند و آموزش های لازم در خصوص شغل خود را دریافت کنند.
– در سطح بندر باید سرعت های مناسب بکار گرفته شود و این حداقل سرعت ممکن است از حداقل سرعت در آن کشور کمتر باشد . این سرعت ها باید دقیقاً از طریق علائم راهنمایی و رانندگی به اطلاع راننده ها برسد.
– در سطح بندر باید پارکینگ های مناسبی که عاری از خطر است، ایجاد شود . همچنین مکان این پارکینگ ها باید به صورتی باشد که جلوی دید دیگر کامیون های در حال حرکت را نگیرد. همچنین پارکینگ ها نباید نزدیک چهارراه، محل عبور راه آهن، محل عبور عابر پیاده ،مکان هایی با شیب تند و یا دیگر مکان های خطر ساز باشد.

e02fde07d49ee258cc3f6d1b19207757_XL
محوطه های چینش کانتینر
سطح ترمینال کانتینر و کانتینر یارد باید بصورت خوب نگهداری شود و از ریزش هرگونه ماده شیمیایی علی الخصوص مواد روغنی خودداری شود و مختصات هر نقطه از ترمینال کانتینر جهت مواقع اضطراری) باید سریعاً قابل تشخیص باشد. ( از طریق شناسایی سریع بلوک ، ردیف و ……. ) . و ضروری است کانتینرهای حاوی کالاهای خطرناک تحت شرایط خاص خود و در محل جداگانه و مجزا و تحت شرایط و تاسیسات خاص خود نگهداری شوند و تمامی کانتینرهای یک بلوک باید دارای طول یکسان باشند .( ترکیب کانتینرهای استاندارد و غیراستاندارد باعث بروز مشکلاتی می شود)
همچنین در صورتی که در فاصله ۶ متری بلوک ، ساختمانی وجود داشته باشد باید کانتینرها بصورت ۱ طبقه چیده شوند (در صورت بروز طوفان باعث ایجاد خطرات شدید می شود).
کانتینرهای ایزوتانک (کانتینرهای حاوی مایعات ) باید حتی الامکان بصورت ۱ طبقه چیده شوند و یا حداقل در صورت بیشتر شدن طبقات، نحوه چیدمان بصورت مخروطی باشد (جهت دسترسی سریع تر به هر ایزوتانک در صورت بروز حوادث).
جابه جایی و انتقال کانتینر
کانتینرهایی که وزن آنها بیش از وزن ایمن تجهیزات است نباید توسط آن تجهیزات، تخلیه و بارگیری شود
SWL =Safe working Loading
همچنین جابه جایی کانتینر توسط گنتری کرین باید از ۴ گوشه آن باشد
– کانتینرهایی که بار آنها ارتفاع زیاد دارد باید بوسیله چارچوب فلزی جابه جا شود.
Frame Over height
– سرعت تجهیزات جابجایی کانتینر در محوطه ها باید معقول و مناسب باشد، علی الخصوص در هنگام کار درگوشه انبارها و محوطه ها.
– تجهیزات تخلیه و بارگیری در هنگام تراول کردن همراه با کانتینر باید سرعت خود را به حدی تقلیل دهند که توانایی توقف در صورت مشاهده مانع را داشته باشند.
– احتیاط های لازم در مواقعی که کانتینرهای خسارت دیده جابه جا می شوند، باید در نظر گرفته شود در صورتی که کانتینر صدمه دیده است ( غیرمناسب برای جابه جایی با ر ) باید از چرخه عملیات خارج شود.
– مسیر تردد درترمینال نباید توسط درب انبارکشتی ها که در هنگام عملیات بر روی اسکله قرار گرفته، مسدود شود . همچنین پرسنل و کشنده ها باید از وجود درب انبارها مطلع شوند.
– بازکردن یا بستن تویست لاک در زیر گنتری کرین باید بصورتی باشد که ایمنی کارگران را حفظ کند.
– جعبه تویست لاکها نباید باعث مسدودکردن مسیر کشنده ها شود.
دسترسی به بالا کانتینر
جهت دسترسی به کانتینرهایی که در طبقات بالا هستند (جهت نمونه برداری برای گمرک باید از نردبان و یا سکوهای مناسب استفاده کرد و هرگز نباید از طریق درب کانتینر و غیره به بالای آن دسترسی پیدا کرد . البته از طریق نردبان باید به بالای کانتینرهایی که بیش از ۲ طبقه هستند دسترسی پیدا کرد و ضروری است کارگرانی که در بالای کانتینرها کار می کنند به تجهیزات مناسب جهت جلوگیری از سقوط مجهز باشند.
عملیات درون کانتینر
الف- بازکردن کانتینر:
دربهای کانتینر باید تحت کنترل باز شود به عنوان مثال یک نمونه ساده آن محدودکردن درب کانتینر بوسیله یک زنجیر است . در صورتی که درب کانتینر تحت فشار باشد ، باید بوسیله فورک لیفت باز شود و پس از آن هیچ فردی نباید به درون کانتینر وارد شود مگر اینکه امور ایمنی آن بررسی شود و در صورتی که هرگونه گازها و بخارات خطرناک درون کانتینر احساس شود بایست از طریق تهویه، هوای آن پاک شود (تجربه نشان داده است که بیش از ۴ درصد تمامی کانتینرهایی که بارگیری می شود محتوی گازهای باقی مانده است و لذا پیشنهاد می شود قبل از ورود هر شخصی، هوای آن به وسیله هواکشهای مخصوص کاملا پاک و تهویه شود. ).خطراتی که کارگران را در هنگام ورود به کانتینرها تهدید می کند عبارتست از:
– گازهای سمی و بخارهایی که حاصل از تجزیه محموله می باشد.
– گازها و بخارات باقی مانده که هنوز فعال و خطرساز هستند.
– کمبود اکسیژن.
ب – استافینگ (بارگیری کالاها درون کانتینرها) و استریپ (تخلیه کالا از کانتینرها)
موارد زیر در مورد هر کانتینر قبل از بارگیری باید بررسی شود:
– کانتینر باید پلاک کنوانسیون کانتینر ایمن(C.S.C)را داشته باشد.
– وزن آن با وزنی که استاندارد کانتینر است یکسان یا کمتر باشد.
– بدنه و ساختار کانتینر سالم باشد و از نظر وجود مواد باقیمانده و بخارات محموله های قبلی پاک باشد.
– هیچگونه مارک و برچسب مواد خطرناک که مربوط به محموله های قبلی است بر روی کانتینر باقی نمانده باشد.
– بار درون کانتینر باید مطابق خطی مشی های سازمان جهانی دریانوردی و سازمان جهانی کار باشد.
Guide Lines Packing of cargo Transport Units (CTVS).
– بار باید در کانتینر به صورت یکنواخت توزیع شود و نباید بیش از ۶۰ % بار در یک سمت طول کانتینر قرار گیرد.
– کالاهای خطرناک باید طبق کنوانسیون کالاهای خطرناک سازمان جهانی دریانوردی بسته بندی، جداسازی و برچسب زنی شود.
IMDG Code
– لیفتراکهایی که برای استریپ و استافینگ کانتینر استفاده می شوند نباید دارای زوائدی که مزاحم ورود به کانتینر می شود، باشد . همچنین برای استریپ و استافینگ کانتینر در صورت امکان باید از لیفتراکهای برقی به جای دیزلی استفاده کرد . همچنین تایر این لیفتراکها باید لاستیکی باشد و بیش از تحمل کف کانتینر، به آن فشار و ارد نکند و در صورتی که کانتینر در هنگام استریپ یا استافینگ بر روی کشنده باشد در صورت نیاز از سطح شیبدار مناسب استفاده کرد.
ج – نظافت کانتینرها
– تمامی کانتینر باید پس از استفاده نظافت شود مخصوصاً از باقیمانده محموله های قبلی.
علت نظافت کانتینرها عبارت است از:
* قرنطینه و مهار انتقال حشرات و بیماریها .
* تلاش در جهت بهبود کیفیت موادغذایی که درون کانتینرهاست.
* پیشگیری از آلودگی های متوالی درون کانتینر.
– تمامی کارگرانی که به نظافت کانتینرها اشتغال دارند باید از خطرات این کار آگاه باشند و قبل از هرگونه اقدام در خصوص نظافت کانتینرها باید از محموله های باقیمانده اطلاع حاصل کرد و آنرا شناسایی کرد و لازم است قبل از ورود به کانتینر به علت احتمال کمبود اکسیژن و یا وجود گازهای خطرناک، دو درب کانتینر کاملاً باز شود تا تهویه هوا بصورت بهتر صورت پذیرد و تمهیدات لازم در خصوص آن اتخاذ گردد و این امر باید همیشه مدنظر باشد که ممکن است کانتینرهایی که برچسب کالای خطرناک ندارند، حاوی باقی مانده های خطرناک باشند (هر پسمانده ای در کانتینر باید خطرناک شناخته شود مگر آنکه خلاف آن ثابت شود . ) لذا ضروری است کارگرانی که به نظافت کانتینر اشتغال دارند با تجهیزات محافظت شخصی تجهیز شوند و پسماندهای خطرناک در هنگام نظافت نباید به بیرون کانتینر ریخته شود و باید به مکانی مناسب انتقال یابد.
د – تعمیر کانتینرها
– در صورتی که هر کانتینر نیازمند تعمیر و معاینه باشد باید سریعاً از چرخه عملیات خارج و به محوطه مناسب انتقال یابد و کانتینرهایی که نمیتوان آنها را تعمیر کرد ، باید به صورتی ( برچسب یا علامت) از بقیه متمایز شود که تا اطلاع ثانوی استفاده قرار نگیرد.
– در صورتی که کانتینری دارای ریزش باشد باید سریعاُ به محوطه مناسب منتقل شود(جهت جلوگیری از آلودگی در بندر و آلودگی دریا ). این عمل می تواند بصورت انتقال محتویات یک ایزوتانک یا کانتینر به کانتینرهای دیگر باشد البته در بعضی از بنادر بعضی چارچوبهای (سینی مانند) وجود دارد که می توان سریعاً محتویات کانتینر را به آن منتقل کرد.
عملیات برروی عرشه
یک) ناظرین بندر باید از ایمن بودن محل های دسترسی به کشتی اطمینان حاصل کنند وهمچنین میزان ایمنی محل کار برای لاشینگ کارها را بررسی کنند و بستن و بازکردن لاشینگ(وسیله ای فلزی جهت بستن کانتینرها به کشتی جهت جلوگیری از حرکت کانتینرها در دریا و هوای طوفانی) باید از انتهای کانتینرها و فضایی که بین آنهاست انجام شود.
دو) فضایی که بین کانتینرها موجود می باشد باید:
بصورت محکم و تراز باشد و ترجیحاً ۱ متر وکمتر از ۷۵ سانتیمتر نباشد. زیرا لاشینگ کارها باید دراین فضا تویست لاکها و میله های لاشینگ را باز کنند و بدون هیچ خطری ابزار لاشینگ را کنار مسیر قرار دهند.
کار بر بالای کانتینر
۱ ) درصورتی که کار بر بالای کانتینر ، اجتناب ناپذیر است ، باید تجهیزات ایمنی لازم جهت
کارفراهم شود.
۲ ) دسترسی به بالای کانتینرها باید از طریق قسمتهای ثابت و فوقانی کشتی صورت بگیرد و یا از طریق اطاقک لاشینگ (وسیله ای فلزی به اندازه کانتینر ۴۰ فوت که توسط گنتری کرین برای باز کردن لاشینگ کانتینرها استفاده میشود)
۳ ) درصورتیکه چنین دسترسی ممکن نباشد باید از طریق گنتری کرین و بوسیله اطاقک لاشینگ (اطاقکی فلزی به اندازه یک کانتینر استاندارد که کارگر لاشینگ کار درون آن رفته و توسط گنتری کرین بین کانتینرها حرکت کرده و لاشینگها و تویست لاکها را باز میکند و از نقطه نظر ایمنی بسیار مناسب است .) عمل لاشینگ انجام شود.
۴ ) هنگامی که اطاقک یا سبد مورد استفاده قرارمیگیرد باید:
دونفر از طریق آن انتقال یابد و یک نفر از آنها با بی سیم ، با اپراتور در ارتباط باشد. اپراتور گنتری کرین باید فقط دستور مسیر وحرکت را از آن فرد دریافت کند.
۵ ) کارگران به هیچ وجه نباید از انتهای کانتینرها بالا بروند.
۶ ) دربعضی از کشتی های غیر کانتینری که کانتینر حمل می کنند و نیاز به بالا رفتن از کانتینرها، احساس می شود، باید این امر به نحو ایمن انجام شود.
۷ ) هنگامی که کارگر به بالای کانتینرها دست یافت ، باید از تجهیزات ایمنی برای جلوگیری از سقوط استفاده کند.
۸ ) انتخاب سیستم لاشینگ بر انتخاب نحوه انتقال به بالای کانتینر تاثیرگذار است ، به عنوان مثال درصورتی که از تویست لاکهای معمولی استفاده شود ، باید آن تویست لاکها را با اطاقک لاشینگ به بالای کانتینرها منتقل کرد ، اما درصورتی که از تویست لاکهای نیمه اتوماتیک و یا اتوماتیک استفاده شود می توان تا چهار طبقه اول کانتینرها را با میله و بدون نیاز به بالا رفتن باز کرد و در هنگام بارگیری نیز اصلاً نیاز به بالارفتن وجود ندارد (زیرا تویست لاکهای اتوماتیک در هنگام بارگیری توسط کارگران در زیر گنتری کرین به انتهای کانتینر متصل می شود ) و در صورتی که از سیستم اطاقک برای لاشینگ استفاده می شود باید اولاً سرعت حرکت بین طبقات کانتینر بسیار آرام باشد و ثانیاّ به اینکه دست کارگران بین قفس و کانتینرها گیر نکند توجه خاص شود . همچنین در طول اینکار نفر دوم باید با اپراتور گنتری کرین در ارتباط باشد و عملیات را کنترل کند.
۹ ) در صورتی که نیاز به ترک اطاقک و رفتن به گوشه کانتینرها، احساس شد باید دستکش و ابزار لازم را داشته باشند.
۱۰ ) چنانچه سیستم های دیگری برای کار فوق در نظر گرفته شود، باید ملاحظات ایمنی آن
مدنظر قرار گیرد.
۱۱ ) عملیات بر بالای کانتینر در صورت طوفان و باد شدید باید سریعا متوقف شود.
کفی و کشنده ها در بندر
۱ ) خودروهای بندری (کشنده هایی که در بندر مورد استفاده قرار می گیرد ) باید حداقل استاندارد را در خصوص تایرها، ترمزها، چراغها و چراغهای خطر رعایت کند . البته امروزه نوعی
کفی و کشنده با سرعت حداکثر ۲۵ کیلومتر بر ساعت جهت کار در بنادر طراحی و ساخته شده است.
۲ ) کابین راننده باید بصورتی باشد که راننده را در شرایط جوی مختلف حفظ کند و همچنین جلوی دید راننده را نگیرد و در صورتی که راننده بعضی از نقاط را نمی بیند باید در راستای جلوگیری از هرگونه سانحه، از سیستم هایی همچون تلویزیون مداربسته یا دیگر تجهیزات آشکارساز استفاده کرد.
۳ ) کشنده هایی که مخصوص حمل کانتینر می باشد باید مجهز به بغل گیر باشد.
۴ ) به محدودکردن سرعت کشنده ها در بندر توجه خاص کنید.
۵ ) کشنده ها باید توانایی مقاومت در برابر تجهیزات تخلیه و بارگیری را در هنگامی که توسط جرثقیل و …. تخلیه و بارگیری می شوند ، داشته باشد.
۶ ) در مکانهایی که تاریک یا کم نور می باشد، کشنده ها می بایست از علائم شب نما استفاده کنند و
این روش تاثیر به سزایی در بهبود ضریب ایمنی دارد.
۷ ) سیستم ترمز کشنده می بایست با سیستم ترمز کفی سازگار باشد.