«توانایی استفاده از وسایل کفساز و انجام عملیات کف رسانی»
- شناسه خبر: 22146
- تاریخ و زمان ارسال: 28 تیر 1397 ساعت 12:00
نحوه پاشش حباب کف بر روی مایعات در حال اشتعال:
تمامی حبابهای کف وقتی بالاترین قدرت خود را اعمال می نمایند که بهملایمت بر روی حریق پاشیده شوند. هر چند در اغلب حریقها به علت حرارت بالا، اجباراً حباب کف را از فاصله دور بوسیله سرلوله های کفساز کم توسعه و یا مانیتور که قدرت پرتاب دارند به محل حریق هدایت می شوند. این عمل باعث می گردد تا حباب کف بصورت یک باریکه پر فشار با سطح مایع در حال اشتعال برخورد نماید و باعث مخلوط شدن حباب کف و سوخت گردد.
این مخلوط شدن باعث کاهش عملکرد تمامی کفها می گردد، خصوصاً در مواردیکه مایعات مخرب حباب کف در این ترکیب دخیل باشد. ضمن اینکه اگرحباب کف را با فشار و سرعت بر روی مایعات در حال اشتعال بپاشیم باعث می شود مقداری از مایع در حال اشتعال به اطراف مخزن پاشیده شده و حریق گسترده شود.
برای جلوگیری از مخلوط شدن حباب کف و سوخت (که باعث کاهش قدرت حباب کف می شود)، از روشهای ذیل می توان استفاده نمود. بهترین روش از طریق بازتاب می باشد، بطوریکه جریان حباب کف را به بدنه ظرف پاشیده که پس از برخورد حبابهای کف بصورت آرام روی سطح مایع در حال اشتعال حرکت کرده و حریق را خاموش نماید و یا پاشش حباب کف به نقطه ای خارج از سطح مایع در حال اشتعال که پس از برخورد، فشار حباب کف کاهش یافته و به شکل ملایم روی سطح مایع در حال اشتعال حرکت نماید.
موارد زیر را به هنگام استفاده و کاربرد حباب های کف در نظر داشته باشید:
۱ـ هر چه کف به آرامی استعمال شود به همان میزان اطفاء سریعتر انجام می گیرد و مقدار کمتری مایع کف لازم خواهد بود.
۲ـ اطفاء موفق بوسیله حباب کف بستگی به مقدار مصرف آن دارد. مقدار مصرف برحسب مقدار معینی از محلول کف بر واحد سطح در هر دقیقه بیان می شود.
افزایش مقدار مصرف حباب کف از حداقل توصیه شده ، زمان لازم برای اطفاء راکاهش می دهد. اگر مقادیر مصرف به کمتر از میزان حداقل توصیه شده برسد، زمان اطفاء طولانی تر و احتمالاً اطفاء صورت نگیرد. اگر مقدار مصرف باز هم کاهش یابد، طوری که مقدار کف از دست رفته بوسیله حرارت با کف استعمال شده برابر و یا بیشتر از آن باشد آتش تحت کنترل در نخواهد آمد و اطفاء صورت نخواهد گرفت.
۳ـ « مقدار استعمال بحرانی» (Critical rate) حداقل مقداری است که حباب کف در تحت شرایط بخصوصی حریق را خاموش می کند.
۴ـ «مقدار استعمال حداقل» (minimum application rate) برطبق آزمایش های انجام شده، مقداری است که از نظر سرعت مهار آتش و مقدار کف استعمال شده عملی ترین حالت ممکن می باشد.
۵ـ درحالت کلی اگر چنانچه کفها با آب دمای پائینتر تولید شوند از پایداری بیشتری برخوردار می گردند. دمای ارجح بین ۷/۱ درجه سانتی گراد تا ۷/۲۶ درجه سانتی گراد میباشد. برای این منظور از آب معمولی و آب دریا می توان استفاده کرد. موادی مانند پاک کننده ها، مواد روغنی، و یا بعضی مواد خورنده به کیفیت حباب کف تولید شده آسیب میرسانند.
۶ـ فشار توصیه شده همواره باید زیر نظر باشد. کیفیت حباب کف در نتیجه کاهش و افزایش از این محدوده آسیب می بیند.
۷ـ برخی حباب کفها در نتیجه تماس با بعضی از گازهای متصاعده از دیگر خاموش ـ کنندهها شدیداً آسیب می بینند، همانطوریکه بخارات حاصله از تجزیه مواد پلاستیک موجب از بین رفتن حباب کف می شود. این خاموش کننده ها نباید همزمان با کفها بکار برده شود.
۸ـ محلول کف رسانا بوده و نباید برای وسایل الکتریکی بکار برده شود.
منابع و مأخذ :
۱ـ جزوه مبازره با آتش و خود سوزی ذغال با استفاده از کف درمعادن ـ محمود صادقی
۲ـ جزوه کف و کفسازها ـ غلامعلی جوهر