مقصر اصلی کیست؟
- شناسه خبر: 24677
- تاریخ و زمان ارسال: 15 تیر 1399 ساعت 15:04
حادثه کلینیک سینامهر در تجریش همه را به یاد حادثه تلخ پلاسکو انداخت متاسفانه نه مردم و نه مسئولین و سازمانهای ذی ربط درس عبرتی از پلاسکو نگرفته و هر سال باید شاهد اتفاقات ناگواری که صرفا به خاطر عدم ایمن سازی ساختمانهای جدید و قدیمی در کشور است، باشیم.
به گفته شهردار تهران در ۳ نوبت به مسئولین این کلینیک در سالهای ۹۴،۶ و ۹۷با موضوع ایمنی اخطار داده شده بود. گویا مالک ساختمان در سال ۹۸ کارهایی برای ایمنی ساختمان انجام داده بود که یکی از آنها نصب سیستم اطفای حریق بوده که فعال نبوده است. هرچند بعدا مالک نیز مدعی شده که گزارشات ارسال شده توسط آتشنشانی با واقعیت تطابق ندارد و بر اساس تجربیات خودش نسبت به ایجاد دو دستگاه شیلنگ آب آتشنشانی با پمپ فشار قوی و نگهداری چندین کپسول اقدام کرده است.
سوال اصلی اینجاست که چرا باید سیستم اطفای حریق خاموش باشد؟ آیا دلیلش خرابی و تقلبی بودن سیستم بوده یا مالک برای کاهش هزینهها صرفا ماکت نصب کرده بوده است؟ ابتدا باید این موضوع بررسی شود و اگر به خاطر بی کیفیتی و خرابی سیستم بود برند سیستم اطفا مشخص و با آن برخورد قضایی شود.
چرا باید جان افراد تا این حد بی ارزش باشد که نهادهای نظارتی صرفا هرچند سال یکبار به اخطاری کتبی بسنده کنند و آن هم برای احتیاط که اگر حادثهای چون پلاسکو رخ دهد نامههای کتبی اخطار را به دوربینهای نشان دهند و از خود سلب مسئولیت کنند. باید چند حادثه دیگر رخ دهد و جان چند نفر دیگر گرفته شود که شاید قانونی موثر با قدرت اجرایی و برخورد قضایی مناسب تصویب شود؟ آیا خسارت جانی، مالی و روحی که به درگذشتگان و بازماندگان این حادثه وارد شده است قابل جبران است؟
شهردار تهران گفته است با دادستان رایزنی شده و قرار بر برخورد قضایی با متخلفین شده است. حال باید منتظر ماند که چه زمانی این موضوع به مرحله اجرایی میرسد. به هر حال نباید فراموش کنیم متولی اصلی فرهنگسازی در خصوص ساختن شهر ایمن، شهرداری است و به راحتی با قدرتهای اجرایی قهری و تشویقی میتوانند مالکین ساختمانها را به سمت رعایت نکات ایمنی هدایت کند.
به گفته محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران همه باید تقصیر خود را در مورد کلینیک سینا مهر بپذیرند و از تهرانیها عذرخواهی کنند. از وزارت کار گرفته تا شهرداری و نهاهای قضایی همه باید در این خصوص پای کار باشند و به سختترین شکل ممکن در خصوص ارزیابی و نظارت برای ایمن سازی شهر برخورد و اقدام کنند.
تولیدکنندگان و فعالان صنعت ایمنی و آتشنشانی نیز باید پیش از گذشته به فعالیت خود در راستای ترغیب مردم از استفاده سیستمهای اعلام و اطفا و موادخاموش کننده ادامه دهند.
خوشبختانه در حال حاضر برندهای با کیفیتی در این حوزه در کشور وجود دارد و این مهم برای جهش تولید به حمایت بیشتر مسئولین نیاز دارد.
البته موضوع مهم دیگر علاوه برکیفیت محصولات نگهداری، مراقبت و کنترل ادواری سیستمهای اعلان و اطفای حریق است که در حال حاضر بسیاری از ساختمانهای جدید با مشکل خرابی این سیستمها مواجه هستند. دلیلش آن هم گرفتن پایان کار است که سیستمی بدون کارشناسی و کیفیت مناسب نصب میشود و بعد از گرفتن پایان کار هیچ نظارتی و سرویسی نمیشوند و بالطبع باعث از کار افتادن سیستم در هنگام وقوع حادثه میشود. نباید فراموش کنیم هر چه محصول با کیفیت هم باشد اگر به موقع شارژ و سرویس نشود هیچ کارآیی نخواهد داشت. سازمانهای نظارتی باید بازدیدهای ادواری نیز در برنامه کاری داشته باشند تا علاوه بر اشتغالزایی بالا سطح ایمنی ساختمانها نیز بالا خواهد رفت. از طرفی برندها نیز مجبور میشوند کیفیت محصولات و خدمات پس از فروش محصول خود را نیز به بهترین شکل ممکن ارائه دهند.