نظارت بر اجرای طرح تصفیه خانه غرب شرکت فاضلاب تهران
- شناسه خبر: 25941
- تاریخ و زمان ارسال: 9 مهر 1399 ساعت 13:50

در پی تعریف پروژه ساخت تصفیه خانه فاضلاب غرب تهران-فیروزبهرام در شماره پیشین ماهنامه، شایسته است بدانیم حجم بالایی از عملیات و فرآیندها بر حسب ذات این پروژه شامل کار در ارتفاع و باربرداری می باشد. نظر به خط مشیء سازمانی شرکت فاضلاب تهران، کنترل ریسک با روش های مختلف بویژه اقدامات کنترلی مهندسی و طراحی از اهمیت بسزایی برخوردار بوده که به تبع آن، شرکت کوزو توپلو انشاات ترکیه با نوع قرارداد EPC و با حضور حدود ۶۸۰ نفر، در راستای کنترل شرایط و اعمال ناایمن در ارتفاعات از روشهای نوین نصب دستگاه کلایمر برروی مخازن هاضم، قالب گذاری به روش بولت بالارونده دوکای اتریش و همچنین اجرای به جدّ دستورالعمل های ایمنی کاردر ارتفاع استفاده نموده است که از زمره اقدامات برجسته HSE کشور می تواند باشد. تیم HSE در این شرکت با تمام توان در راه بهبود مستمر ایمنی، سلامت و محیط زیست پروژه قدم برداشته و به امید خداوند منان شاهد پیشرفت روزافزون این طرح عظیم خواهیم بود و در انتهای سال جاری به شکل تصفیه خانه ای با مکانیزم های عملکردی نوین راه اندازی می گردد که از دستآوردهای میهن عزیزمان می باشد.
براساس ارزیابی ریسک به روز در پروژه ساخت تصفیه خانه فاضلاب غرب تهران مربوطه به فرآیند های کار در ارتفاع و ریسک های بارز موجود در این عملیات ها، اقدامات کنترلی مناسبی برای حذف و یا کاهش ریسک های مذکور اجراء گردیده و خروجی این اقدامات در ویرایش های به روز ارزیابی ریسک به طور مستمر اعمال می گردد.
اهم این اقدامات کنترلی درخصوص ایجاد سکوهای کار ایمن در اطراف هاضم ها و مخازن را می توان به شرح زیر مرور نمود.
قالب گذاری به روش بولت بالارونده دوکای اتریش:
- در اجرای عملیات قالب بندی دیوار در ۸ پارت اجرا می گردد که ارتفاع یک پارت برابر ۹/۲ متر و ارتفاع هفت پارت دیگر معادل ۳ متر می باشد.
- قالب بندی با قالب های برند دوکا (DOKA) یک شرکت سازنده قالب اتریشی اجرا می گردد.
- قالب بندی با محیط دایره تا ارتفاع ۳ متر در هر مرحله انجام می شود.
- قالب ها دارای پلتفرم صعود می باشند که توسط بولت های بالا رونده بر روی دیوارها نصب میگردد و سکوی کار برای انجام عملیات آرماتور بندی و بتن ریزی بر روی قالب های نصب شده خواهد بود.
نصب دستگاه کلایمر برروی مخازن هاضم:
کلایمر (بالابرنما) دستگاهی است برای ایجاد دسترسی به ارتفاعات در سازه مخازن و هاضم ها در پروژه جاری مورد بحث. در حال حاضر تعداد هشت دستگاه کلایمر برقی چهار موتوره و هشت دستگاه کلایمر برقی دو موتوره بر روی مخازن هاضم جهت عملیات های اجرایی نصب گردیده است. این دستگاه این قابلیت را دارد که بتواند یک یا چند نفر و تجهیزات مورد نیازش را روی ارتفاع حمل کند. به همین دلیل استاندارد های حمل این قطعات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. کلایمرهای پروژه حاضر نیز از استانداردهای بین المللی EN1808 و استاندارد CE اروپا پیروی می کنند، به همین دلیل شرکت هایی که قصد تولید دستگاه را دارند نیاز است که تمامی موارد ایمنی را رعایت نمایند. کلایمر از بخش های ایمنی مختلفی ساخته شده است از جمله وینچ های کِشنده (Hoist)، کابین یا پلت فُرمز با طراحی و ساخت ایمن (Suspended Platforms)، جعبه کنترل با طراحی و اجزای ایمن و سازه های مهارکننده (Suspended Mechanism) که در زمان هایی که دستگاه در شرایط اضطراری قرار دارد، ایمنی آن را تضمین می کند. سازه های مهارکننده، سازه های فلزی برای تحمل وزن کابین و بار داخل آن می باشد که طراحی و ساخت ایمن و مناسب این سازه های به دلیل نقش آنها در ایمنی دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار می باشدو در استاندارد EN1808 به مدل های مختلف آنها پرداخته شده است. مهمترین شرایط اضطراری در این دستگاه شامل سقوط دستگاه بر اثر پارگی کابل ها و یا قفل شدن دستگاه در ارتفاع بلند می باشد. لازم به ذکر است علیرغم دریافت گواهی های معاینه فنی و سلامت ایمنی کار این تجهیزات ، به صورت مستمر و روزانه کلیه کلایمر های فعال در سایت توسط کارشناسان HSE فعال در پروژه بازرسی و چک شده و موارد مستند می گردد.