همه چیز درباره ویروس کرونا
- شناسه خبر: 24453
- تاریخ و زمان ارسال: 4 اسفند 1398 ساعت 14:14
متاسفانه در یک هفته اخیر یکی از مسائل و دغدغههای اصلی کشور شیوع ویروس کرونا است که دقیقا از یکم اسفندماه و شب قبل از انتخابات در قم رونمایی شد و دو نفر که هر دو فوت کردند شناسایی شدند و بعد از آن به شکل گسترده ای در سراسر کشور گزارشات مبتلایان روز به روز افزایش یافته است. در این میان سوالات بسیاری در ذهن مردم بوجود آمده است و بی اعتمادی در برخی مسائل به گفته های مسئولین باعث نگرانیهای دوچندان در این حوزه شده است. رسانههای خارجی و معاند هم از این آب گل آلود حسابی برای خودشان ماهی میگیرند و باعث تشدید فشارهای روانی در جامعه شدهاند. آمار ضد و نقیضی که معلوم نیست کدام درست و کدام نادرست است و از طرفی خبرهایی مبنی بر نبود امکانات و تجهیزات کافی برای اقدامات درمانی مقابله با این ویروس نیز مزید برعلت شده تا سردرگمی و ترس برای مردم بوجود آید. قطعا در این شرایط اولین قدم ضمن حفظ خونسردی و توصیه به نکات بهداشتی دنبال کردن اخبار از منابع معتبر و مراجع ذی صلاح است. مردم ایران همیشه و در هر دوره حساس تاریخی نشان داده اند که همدلی و همراهیشان زبانزد است و باید بدانیم این ویروس و بیماری از بسیاری از اتفاقات و مصائبی که بر این ملت و کشور گذشته سخت تر نخواهد بود. البته از سهلانگاریهای مراکز درمانی که در قم دیر خبردار شدند و آزمایشات کرونا را یک روز قبل از مرگ بیمارها انجام داده اند را در جای خود قابل پیگیری است اما در در این شرایطی که جامعه نیاز به آرامش روانی دارد. در ادامه استناد می کنیم به اظهارات سخنگویی دولت و دبیر ستاد ویژه مدیریت پیشگیری از آلودگی با ویروس کرونا و گزارشی در این باره را خواهید خواند:
علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به برگزاری انتخابات، لازم است بگوییم دولت و مجلس برای همه مردم ایران است. از مردم که علیرغم وقایع رخ داده پای صندوقها آمدند، دولت تمام تلاش خود را برای اینکه انتخابات در صحت سلامت و امنیت برگزار شود بکار برد.
وی عنوان کرد: تمام ارکان نظام مستقیم و غیرمسقیم با انتخابات روی کار آمدند. سخنگویی امروز را به موضوع بیماری کرونا اختصاص دادیم. شیوع این بیماری از چند جهت حائز اهمیت است. کرونا اولا یک مسئله جهانی است و فقط موضوع بهداشت و سلامت ایران نیست. از ایتالیا فرانسه و ژاپن و بسیاری از کشورهای دیگر درگیر این بیماری هستند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: کرونا میان جناح و مسئولین تمایز قائل نمیشود و علاوه بر جان انسانها با زندگی روزمره مردم هم در ارتباط است. همه بابد به مبارزه با این بیماری بپردازیم و همه باید در کنار وزارت کشور قرار بگیریم.
ربیعی افزود: از همه احزاب و رسانهها درخواست داریم از سیاسی کردن این بیماری به جد پرهیز کنند.
وی با اشاره به سوداگریها پیرامون فروش وسایل بهداشتی گفت: امروز باید از این اقدامات پرهیز کرد. دیروز با وزیر صمت صحبت کردم. از نظر شوینده ها و وسایل استرلیزه مشکلی نداریم و چند خط تولید اضافه شده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: به هیچ وجه در مواد اولیه برای تولید وسایل بهداشتی کمبود نداریم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ستاد ملی مبارزه با کرونا فردا به ریاست رئیسجمهور برگزار خواهد شد. پیش از جلسه دولت هم دکتر جهانگیری در هفته گذشته جلسه گذاشتند. براساس تصویب هیئت وزیران، جلسات متعددی شد و ریاست این مرکز به بنده داده شد.
وی افزود: امروز خبری را میدیدم که تمامی فروشگاهها، مغازهها وبازار تعطیل خواهند شد. اینها قطعا نیت به هم زدن آرامش ایران را دارند و نیتشان خیرخواهانه نیست. ما اعتقاد داریم اطلاع رسانی بیش از هر دوره دیگری است اما اطلاع رسانی بیش از حد را هم نمی پسندیم. باید به کنترل دولت و جامعه کمک کنیم تا شهر به شهر اعلام کنیم که دیگر مشکلی نداریم.
ربیعی تصریح کرد: یک امر مذموم که از رنج مردم سوء استفاده شود و ماسک معمولی را به قیمت ۲۵ هزار تومان بفروشند با کمک رسانه ها می تواند برطرف شود.
سخنگوی دولت افزود: از فداکاریهای کادر بهداشتی وزارت بهداشت و از نیروهای خدماتی تا کارکنان و پزشکان بیمارستان ها تشکر می کنم.
ربیعی تاکید کرد: دولت و رئیسجمهور وظیفه دارند که تلاش کنند تا هیچگونه کم گویی در مورد اتفاقات رخ داده صورت نگیرد. کرونا یک بیماری جهانی است و ما و ظرفیت بهداشتی ما هم میتواند این بیماری را مهار کند. این تعهد اخلاقی دولت است و وزارت بهداشت مسائل را دقیق بیان میکند.
سخنگوی دولت افزود: وقتی ما پروازها را بستیم، شخصی از طریق مسافرت با راههای دیگر ارتباطی بیماری را انتقال دادهاند. هیج کدام از کشورها به اندازه ما با شفافیت اطلاع رسانی نکرده است و ما در این موضوع متعهدانه عمل کردیم.
وی تاکید کرد: تکنولوژی ما در مورد ماسک تکنولوژی خوبی است. فردا در جلسه صمت هم به همین منظور جلسه خواهیم داشت و باز هم در این مورد گفتگو خواهد شد. سیاست تحویل خانه به خانه در کاهش نگرانی موثر خواهد بود.
ربیعی در ادامه تاکید کرد: یکی از توصیه های ما به رسانهها این است که مذموم بودن خرید بیش از نیاز را به گفتمان عمومی تبدیل کنید. کشور ما کشور بحرانی است. چند روز دیگر برف و باران داربم که تدابیرش اندیشیده شده است.
ربیعی تاکید کرد: اگر تا قبل از چهارشنبه کسی مبتلا شده بود، تشخیص داده نشده بود. ظهر چهارشنبه بلافاصله پس از اطلاع وزارت بهداشت کمتر از نیم ساعت موضوع را اعلام کردیم. از یک سمت میگویند دولت کرونا هراسی دارد و از سوی دیگر میگویند دولت کتمان میکند و چرا زودتر اعلام نمیکند.
سخنگوی دولت اظهار کرد: متاسفانه اتفاقاتی در کشور میافتد که افکار منفی ۷ برابر بیشتر دیده میشود. منفی نویسی برای لایک بیشتر منتشر میشود. در کرونا اجازه دهید با اعتماد کامل پیش برویم. ما در کرونا شوخی نداریم. دولت را نقد کنید و مشکلات را بگویید. به دنبال برگزاری ویدئو کنفرانس در وزارت بهداشت نیز هستیم. ما به داروی اعتماد و عمل به توصیه های بهداشتی نیازمندیم.
ربیعی در پاسخ به سوالی درخصوص مبادلات مرزی پس از شیوع بیماری کرونا، اظهار داشت: یک گروه از وزارتخارجه و وزارت بهداشت به عراق رفتند و در مورد پروتکلهای اطمینان بهداشت با هم تعامل کردند و به دنبال باز گذاشتن تمام مرزهای کشور هستند. کشور ما صادقانه اعلام کرد و این صداقت به مرور مشخص خواهد شد.
وی افزود: ما معتقد به نقص و کاستی هستیم و آن را کتمان نمیکنیم اما وزارت بهداشت و درمان در سالهای گذشته از لحاظ تجهیزات و نیروهای پزشکی ذخایر بزرگی برای ما فراهم کردند که می توانیم ادعا کنیم در دنیا از لحاظ پزشک حرف برای گفتن داریم. متاسفانه انعکاس ما بسیار کم است و ما در بیان ضعیف عمل کردیم.
سخنگوی دولت در پایان بیان کرد: وزارت راه در پایانه ها ضدعفونیها را لحاظ کرده است. زمانی که ضرورت داشته باشد تعطیلی مدارس صورت خواهد گرفت. هرجا تعطیلیها به نفع کنترل بیماری باشد حتما اعمال خواهد شد. ستاد کل نیروهای مسلح و هلال احمر اعلام آمادگی کردند اما فعلا نیازی احساس نشده است. هر اقدامی که از نظر علمی ثابت شود که موثر است دولت کوتاهی نخواهد کرد. ما بیش از هر دوره دیگری نیاز به همکاری داریم.
حدود دو ماه از زمانی که چین اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در شهر ووهان را اعلام کرد گذشته است و از آن زمان تاکنون در سرتاسر جهان پخش شده است.
در این میان دانشمندان و تیمهای تحقیقاتی مختلف مطالعات فراوانی روی این ویروس نوشناخته که تاکنون منجر به مرگ نزدیک به ۲۵۰۰ نفر شده است انجام دادند، مطالعاتی که به سوالات زیادی در رابطه با آن پاسخ دادند، با این وجود هنوز سوالات زیادی هم در این رابطه بیپاسخ ماندهاند.
آمار فوتیهای کرونا ۱۲ نفر است
ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت و دبیر ستاد ویژه مدیریت پیشگیری از آلودگی با ویروس کرونا در رابطه با آمار بیماری کرونا گفت: تا امروز ۴ نفر آمار فوتیها افزایش یافته و به ۱۲ نفر رسیده است. حدود افراد مبتلای تست مثبت ۵۹ تا ۶۰ مورد است. ما هر روز به صورت زنده ساعت ۱ تعداد فوت شدهها و مبتلاهای قطعی را اعلام میکنیم.
وی افزود: در مورد تعداد کسانی که مبتلا شدهاند و کسانی که علائم آنفولانزا و کرونا را دارند باید بگویم تعداد فوت شده اگر صورت باشد مخرج تعداد مبتلایان یعنی ۹۰۰ میشود. اگر یک فرد خانواده تست مثبت داشته باشد مابقی اعضا را دیگر تست نمیکنیم. پس این شائبه را میاندازند که فوتیها ۲۰ درصد و ۳۰ درصد است، این چنین نیست.
معاون وزیر بهداشت در رابطه با اقدامات صورت گرفته عنوان کرد: از زمانی که بیماری در چین پدید آماد آمادگی ایجاد کردیم و تمهیداتی پیش بینی شد ضمن اینکه آمادگی از مسائل آموزشی به مردم انجام شده بود. با توجه به ثبات در قم و شهرهای دیگر امیدوار هستیم مشکلات را به حداقل برسانیم.
حریرچی در رابطه با اظهارات نماینده مجلس مبنی بر فوت ۵۰ نفر در قم گفت: این مطلب را کاملاً تکذیب میکنم. هیچ افرادی به جز ما دسترسی به اطلاعات ندارند. کیتهای آزمایشها و معاینات مشخص است. کسی جز وزارت بهداشت صلاحیت اطلاع رسانی ندارند. گاهی سو تفاهم میشود فرد علائمی داشته که فوت شده و به عنوان فوتی کرونا معرفی میشود.
وی افزود: امروز وقت فعالیت سیاسی نیست. احتیاجی نیست به هم حمله کنیم. وضعیت شهر قم با ثبات است. تعدادی از شهر قم خارج شدند. وقتی مدرسه تعطیل میشود برای این است که مردم در خانه بمانند. ۲۰ درصد بار مسافرتی به گیلان افزایش پیدا کرده است و استان گیلان دومین شهر مبتلای فراگیر است. معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: دو بیمارستان در قم برای این امر در نظر گرفته شده که بیمارستان کامکار ۸۰ درصد ظرفیت تکمیل است و بیمارستان دیگر ۲۰ درصدش مورد استفاده قرار گرفته است.
۴ سوال بیپاسخ از ویروس کرونا، از این قرار است:
منشا کرونا کجاست؟
آن طور که حدس میزنید با قطعیت نمیتوان سوپ خفاش را منشاء کروناویروس دانست. از ۹۹ نفری ابتدایی مبتلا به این ویروس در بیمارستان ووهان، ۴۹نفر با مغازهای خاص از فروش مواد غذایی و حیوانات ارتباط مستقیم داشتند، همین موضوع باعث شده تا تقریبا مشخص باشد که این ویروس در ابتدا از حیوانات به انسان و بعد از انسان به انسان منتقل شده است.
اما برای این که منشا اصلی این ویروس مشخش شود نیاز به انجام برخی مطالعات علمی وجود دارد، در همین رابطه چندی پیش مطالعهای در نشریه لنست، منتشر شد که نشان میداد به بین این ویروس و خفاش ۸۸درصد شباهت ژنتیکی وجود دارد، اما در مغازهای فروش غذای دریایی در ووهان، تغذیه مرتبط با خفاش فروخته نمیشود و همین سوالات را در این باره زیاد کرده است.
کروناویروس چگونه پخش میشود؟
هنوز پاسخ قطعی و علمی برای این سوال هم پیدا نشده است، مشخص است که این ویروس از انسان به انسان منتقل میشود و معمولا وقتی دو فرد در نزدیکی هم قرار میگیرند این اتفاق رخ میدهد، به همین دلیل محققان فکر میکنند که هنگام عطسه یا سرفه فرد مبتلا به ویروس کرونا، افراد دیگر در خطر قرار میگیرند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده آمریکا اعلام کرده که هنوز مشخص نیست که با لمس بینی، چشم و دهان این ویروس وارد بدن فرد میشود یا نه، اما به گفته سازمان جهانی بهداشت این ویروس برای مدت طولانی روی اشیا باقی نمیماند.
گفته میشود که افراد درگیر به این بیماری، ۲ یا ۳ نفر دیگر را هم به این ویروس مبتلا میکنند. مطالعهای که به تازگی در دانشگاه امپریال کالج منتشر شده اعلام کرده که دو سوم بیماران در کشور چین هنوز مشخص نشدهاند.
افراد چه زمانی به منشا انتقال ویروس تبدیل میشوند؟
معمولا وقتی افراد در بدترین حالت خود در مریضی هستند خطر انتقال ویروس از سوی آنها افزایش پیدا میکند، با این وجود گزارشاتی درباره کرونا ویروس منتشر شده که نشان میدهد این ویروس از طریق فردی بدون هیچ علایم منتقل شده است. با این وجود به گفته سازمان جهانی بهداشت، خطر شیوع بیماری در افرادی که علائم آنها واضح است بیشتر است.
راه درمان کرونا چیست؟
همانطور که میدانید، این بیماری هنوز هیچ روش درمان یا پیشگیری خاص و موثری ندارد و هنوز محققان در کشورهای مختلف به دنبال راهی برای درمان آن هستند.
سازمان جهانی بهداشت به افرادی که علائم این بیماری را دارند پیشنهاد کرده است که درخواست کمک پزشکی کنند و با پزشک خود مناطقی که از آن بازدید کردهاند را به اشتراک بگذارند. این بیماری هیچ واکسنی هم ندارد و تنها پیشنهاد میشود با انجام برخی مراقبتهای بهداشتی خطر ابتلا به آن را کاهش دهید.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده آمریکا به افرادی که بیمار نیستند هم پیشنهاد کرده که از ماسک استفاده نکنند.
باسلام و احترام
موسسه خیریه سگال از کودکان فلج مغزی حمایت میکند که برای تامین هزینه های درمان نیاز به اطلاع رسانی و حمایت دارد از شما تقاضامندیم بزرگواری بفرمایید بنر یا رپرتاژ یا حدالامکان بک لینک خیریه را در سایتتون درج بفرمایید باشد که دراین امر خیر سهیم شوید و بانی خیران شالله
آدرس سایت خیریه segalcharity.org
بااحترام
خیریه حامی کودکان فلج مغزی سگال
درود بر شما، ایمیل کنید انجام می شود.