کسب رتبه نخست جهان در آزمون (CWBSP (BY NFPA توسط حسام طاوسی
- شناسه خبر: 21900
- تاریخ و زمان ارسال: 6 تیر 1397 ساعت 12:00

کسب رتبه نخست جهان در آزمون (CWBSP (BY NFPA توسط حسام طاوسی
آقای مهندس حسام طاوسی از نخبگان ، مدرس سازمان آتش نشانی و سازمان نظام مهندسی تهران، عضوکمیته تدوین قوانین مربوط به اطفای حریق سازمان آتش نشانی تهران، مشاور اتحادیه، عضو کمیته فنی تدوین استانداردهای مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی و مولف کتاب و مقالات مرتبط با موضوع اطفاء، برای اولین بار به این نشریه افتخار داده و از برنامه ها و خط مشی های خود و خانواده آتش نشانی برای ما توضیحات جامع و کاملی را ارائه دادند که از نظر گرامی شما خوانندگان محترم می گذرد. امیدواریم بتوانیم گامی موثر در راستای استانداردسازی و تدوین قوانین برای امنیت هرچه بیشتر در کشورمان در این مبحث برداشته باشیم.
آقای طاوسی بعنوان اولین و تنها نفر در ایران مدرک CFPS (متخصص حفاظت در برابر حریق) را از انیسیتوی ملی استاندارد آمریکا (ANSI) و انجمن ملی حفاظت در برابر حریق آمریکا) (NFPA را اخذ نموده و خوشبختانه در جهان اولین نفری هستند که موفق به کسب مدرک تخصصی طراحی سیستم های اطفای حریق آبی از NFPA آمریکا شده اند. همچنین در سال ۲۰۱۲ بالاترین نمره تاریخ NFPAرا در زمینه طراحی سیستم های اسپرینکلر با نمره صددرصد دریافت کرده اند. ایشان چندین مدرک دیگر نیز از NFPAو انجمن مهندسی حریق آمریکا(SFPE) و انجمن ملی اسپرینکلر آمریکا (NFSA) دریافت نموده اند.
جدیدا شخص شما در یکی از امتحان هایی که NFPAدر کل دنیا گرفته، شرکت کرده و توانسته اید به عنوان نفر اول در این امتحان قبول شوید، لطفا در مورد ماهیت این امتحان بفرمایید.
این آزمون یکی از امتحاناتی است که NFPAدر راستای انتخاب متخصصین حوزه ایمنی برگزار نموده و من توانستم به عنوان اولین نفر در دنیا، عنوان CERTIFIED WATER-BASED SYSTEMS PROFESSIONAL یا به اختصار CWBSP را کسب کنم. استانداردهایی که در این آزمون مطرح شد، استانداردهای NFPA مرتبط با سیستمهای اطفاء آبی یعنی ۱۳ NFPA ، ۱۳D، ۱۳R، ۱۴، ۲۰ و ۲۲ بود. این امتحان به دوروش صورت قلم – کاغذی و آنلاین در تست سنترهای مورد تایید NFPAکه در کل دنیا برگزار می شود و که من در تست سنتر دبی در این آزمون شرکت کردم. همانند بقیه آزمونهای NFPAصد سوال باید در سه ساعت پاسخ داده شود. حداقل نمره جهت قبولی ۷۰ درصد می باشد. علاوه بر این مدرک، بنده در سال ۲۰۱۵ توانستم مدرک CFPS را هم در ایران به عنوان اولین نفر اخذ کنم، البته از نظر من امتحان CFPS سخت تر از CWBSP است چون در CWBSP از استانداردهایی سوال مطرح می شود که هر روز با آنها سر و کار دارم و مجموع صفحاتشان کمتر از ۱۴۰۰ صفحه است، اما برای آزمون CFPS دو جلد کتاب Fire Protection Handbook با مجموع صفحات ۳۵۰۰ صفحه باید مطالعه شوند. با توجه به گستردگی موضوعات مطرح شده در این آزمون، طبیعتا امتحان بسیار سختی بود اما خوشبختانه توانستم نمره لازم را در این آزمون را نیز کسب کنم.
در آزمونی که شما توانستید در دنیا به عنوان نفر اول شناخته شوید و با مدرکی که اخذ کردید، به نظرتان این مدرک در حوزه خدمات اطفای آبی چقدر می تواند در کشورمان راهگشا باشد و در واقع اطلاع رسانی این مهم چقدر می تواند مشوق همکارانتان در اخذ این مدرک حائز اهمیت باشد و شما چگونه در این مهم موثرید؟
مطمئنا مدارک فقط تاییدیه ای بر روی دانش شما هستند و اخذ آنها به شناخته شدن افراد در حوزه ایمنی کمک می کنند. با توجه به آشنایی مختصر بنده با موضوعات آزمون CWBSP، مطلب جدیدی به دانسته های من اضافه نشد، اما شاید اخذ این عنوان، به اعتماد بیشتر کارفرمایان و گسترش بازار کار شرکت ما بخصوص در کشورهای دیگر کمک کند. مطمئنا کارفرمایان به افرادی که اینگونه مدارک را اخذ نموده اند، اعتماد بیشتری خواهند نمود.
یک سوال چالشی؛ وضعیت ساختمان ها در حوزه اطفایی چطور است؟
خدا را شکر در چند سال اخیر و بکمک قوانین و استانداردهایی که در سازمانهای آتش نشانی و مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی تدوین شده اند، شرایط بسیار بهتر شده است. در حال حاضر این مراجع کمک می کنند مبنایی برای طراحی و نصب سیستمهای ایمنی داشته باشیم. تا چند سال پیش نمی دانستیم در طراحی سیستمهای ایمنی باید به چه مرجعی استناد شود. به نظر بنده، تدوین کد ها و استانداردهای جامع و کامل، گامی بزرگ و مثبت در جهت بهبود وضعیت ایمنی کشور است. با توجه به دید مثبت و هوشمندی مدیران سازمان آتش نشانی تهران و مرکز تحقیقات، رسیدن به سطح ایمنی مطلوب، دور از دسترس نیست.
تا نوشتن این استاندارد ملی چقدر فاصله داریم؟
ما سال گذشته از طریق مرکز تحقیقات وزارت راه و مسکن و شهرسازی متمم هایی را برای مبحث سوم در زمینه طراحی سیستم های اسپرینکلر و استند پایپ نوشتیم و انشاالله ظرف چند ماه آینده منتشر می شود و این می تواند گام مثبتی در جهت این موضوع باشد.
در زمینه اطفای آبی، اگر مخاطبین ما بخواهند پیمانکاری را جهت همکاری انتخاب کنند، آن پیمانکار یا آن مشاور باید چه استانداردهایی را رعایت کند؟
در پروژه های شهری، عمدتاً از سیستمهای اسپرینکلر و استندپایپ استفاده میشوند، هماگونه که قبلاً اشاره شد، استانداردهای ۱۳ NFPA (سیستمهای اسپرینکلر)، NFPA 14(سیستمهای استند پایپ)، NFPA 20 (پمپهای آتش نشانی) و NFPA 22 ( مخازن آب آتش نشانی) ، اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار طراح سیستم قرار می دهند. آشنایی کامل با این استانداردها علاوه بر اینکه کمک به طراحی و نصب یک سیستم کارآمد خواهد نمود، باعث کاهش چشمگیر هزینه های مرتبط با سیستمهای ایمنی نیز خواهد شد.