کیفیت، قیمت و تنوع شعار و شیوه عملکرد بزرگترین شرکت تولید فن در ایران
- شناسه خبر: 24238
- تاریخ و زمان ارسال: 28 آذر 1398 ساعت 17:23

در سال ۱۳۴۶ در محله پامنار، شرکت دمنده توسط آقای احمد بستانچی کارآفرین کشور به دنیای صنعت وارد شد. از آن زمان مدت ۵۰ سال گذشته است و شرکت دمنده در حال حاضر پیشتاز ترین شرکت درصنعت فن و هواکش شده است و با بیش از ۲۰۰ مدل فن و هواکش اهم از هواکش صنعتی، هواکش تاسیساتی، هواکش خانگی و … اشتغال ۸۵۰ نفر پرسنل، اولین شرکت تولید فن در منطقه میباشد و این محصولات از طریق نمایندگی فن دمنده در تمامی نقاط ایران در دسترس عموم میباشد.
به تازگی تولید و ساخت فنهای اف ۳۰۰ یکی دیگر از افتخارات شرکت دمنده است. مکندههای اف۳۰۰ که در شرایط حریق به خروج دود از ساختمان کمک میکنند، یکی از محصولات استراتژیک به شمار میروند که پیش از این نمونه داخلی آن در کشور وجود نداشته است. این اقدام گامی مهم در راستای تسهیل تامین فن های مقاوم در برابر حریق به شمار میرود که علاوه بر رفع دغدغههای واردات کالای خارجی، این محصول را با قیمت بسیار به صرفهتر نسبت به نمونههای اروپایی به دست کارفرمایان میرساند.
به همین رو به سراغ دکترمهدی بستانچی قائم مقام مدیرعامل شرکت دمنده رفتیم تا جویای روند کاری و موفقیتهای اخیرشان در خصوص تولیدات جدید فن ضد حریق اف۳۰۰ شویم.
در ابتدا کمی بیشتر خودتان و شرکت دمنده را معرفی کنید.
همانطور که میدانید بنده مهدی بستانچی نایب رئیس هیئت مدیر شرکت و قائم مقام مدیرعامل شرکت دمنده ، همچنین عضو هیئت موسس وعضو هئیت مدیره انجمن تولیدکنندگان سیستم تهویه مطبوع کشور و عضور سازمان نظام مهندس گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع آمریکا و عضو شورا عالی سیاست گذاری مهندسین کشورهای اسلامی هستم.
در این شرکت سایت تولیدی ۱۳ هکتاری داریم که بزرگترین سایت تولید فن در خاورمیانه می باشد و در هر سال حدود سه تا سه ونیم میلیون عدد فن تولید میکنیم و حدود ۶۰ درصد بازار کل ایران را پوشش میدهیم. درحال حاضر ۳۰ درصد کل تولیدات را به ۱۶کشور از جمله کشورهای همسایه، اروپای شرقی و … صادر میکنیم.
گویا جدیدا عضو عالی سیاست گذاری مهندسین کشورهای اسلامی شدهاید در این باره توضیح بفرمایید.
بله، متولی آن ۳۷کشور اسلامی است که به صورت دوره ای هر ۶سال در یک کشور برگزار میشود که در حال حاضر مکان برگزاری آن در ایران است، نام این دبیرخانه که نوعی سازمان بین دولتی محسوب میشود، دبیرخانه مهندسین کشورهای اسلامی است که دبیر فعلی آن دکتر کریمی است.
به طور کلی از مسیری که طی کردید، راضی هستید؟
بله؛ چون در این صنعت، تکنولوژی تولید فن را در داخل کشور بومی سازی کردیم و فقط تولید کننده نبودیم و این بومی سازی سبب رشد این صنعت شده، در حدی که چینیها هم با قیمت پایینتر نتوانستد با ما رقابت کنند و از ما پیشی بگیرند. سعی کردیم دینمان را به مملکتمان در تولیدات خودمان ادا کنیم.
تحریمها چه تاثیری در تولیدات و همچنین صادارت شما گذاشتهاند؟
برای ما کم تاثیر بود. ما حدود ۹۵ درصد مواد اولیه مان را از تولیدات داخلی استفاده میکنیم، همچنین ما تولید کننده الکتروموتور و فن هستیم به همین علت فشارها را برای خودمان کاهش دادیم. اما برای صادرات به علت محدودیت بانک مرکزی درحوزه انتقال پول ما هم مشکلاتی داشتیم اما سعی کردیم موانع را مرتفع کنیم که جلوی صادرات را نگیرد زیرا سالیان دراز برای جذب مشتریهای خارج از کشور زمان گذاشتیم و سعی میکنیم آنها را راضی نگه داریم.
حمایتهای دولتی از تولیدکنندگانی چون شما چطور است؟
در دوران بعد از تحریمها حمایتهای دولتی بهتر شده است اما به طور کلی حمایت آنها تسهیل گر و کمک کننده نبوده است اما امیدواریم این شرایط بهتر شود زیرا فعلا روند حمایت دولت رو به بهبود است.
شما جدیدا افتخاری بزرگی در حوزه تولید فنهای اف ۳۰۰ در ایران به دست آوردهاید در این باره بیشتر توضیح فرمایید؟
حدود هفت سال بود که نماینده انحصاری اس اند پی اسپانیا بودیم و از اسپانیا فنها را وارد میکردیم و به مشتریها میفروختیم. ما تولیدکننده هستیم و همواره در پی تولید و ارتقا کالا هستیم. در نهایت توانستیم تکنولوژی ساخت این محصولات را بومی کنیم، این کار برای اولین بار در ایران اتفاق افتاده است که توانستهایم علاوه بر بومی سازی فنها، دانش آن را هم بومی کنیم به شکلی که سایر تولیدکنندگان هم بتوانند به سمت تولید این فنها بروند. این کالا بسیار استراتژیک است و قبلا وارداتی بود ولی حالا جز تولیدات داخلی کشورمان شده است. همچنین این کالا ارز آوری بسیار زیادی دارد. در حال حاضر قیمت فنی که تولید کردیم پنجاه تا شصت درصد قیمت وارداتی این محصول است که این هم برای خریدار ایرانی بسیار مناسب است و هم تعداد زیادی کارگر استخدام شدهاند امسال حدود ۱۰۰نفر افزایش نیرو انسانی داشتهایم. همچنین باتوجه به اینکه این کالا جزو کالاهای تحریمی است و برای واردات آن با مشکلات زیادی رو به رو بودیم، اما حالا تولید داخلی این کالا بسیار به پیشرفت این صنعت کمک کرده است. از نظر ما این نقطه عطفی است در صنعت تهویه کشور، در آینده دوستان میتوانند تاریخ صنعت فن و تهویه را به قبل تولید این فن و بعد تولید آن تقسیم بندی کنند. در مجموع خوشبختانه فنهای پارکینگی را در تمام حوزهها تولید کردهایم.
تست و آزمایشگاه این فن را در کجا انجام دادهاید؟
از آنجایی که بحث تست این فنها و استاندارد بودن آن برای مشتریان بسیار مهم است، در آزمایشگاههای بین المللی کشورهایی مثل ترکیه تست شدهاند. حتی بسیاری از فنهای خارجی که در ایران به فروش میرسند هم در همین آزمایشگاه تست میشوند و دیگر رقبا نمیتوانند مدعی شوند که محصول ما کیفیت پایین دارد. به همین دلیل نگرانی مشتریان بسیار کاهش میابد. همچنین گواهی نامه بین المللی برای فنها گرفتهایم که این گواهی نامه مورد تایید مرکز تحقیقات مسکن ساختمانی قرار گرفته و اکنون نیز جز لیست مورد تایید سازمان آتش نشانی تهران قرار گرفتهایم.
ارزآوری تولید این محصول برای کشورچقدر است؟
محصول در رنجهای مختلفی کار میشود و اعدادی که داده میشود خیلی دقیق نیست. به عنوان مثال یک جت فن۵۰ نیوتونی را ۳هزار یورو میفروشند. که این محصول از نظر قیمتی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد پایین تر از قیمتی است که فروشندگان عرضه میکنند.
محصولتان به تولید انبوه رسیده است؟
بله براساس سفارش مشتری کار را ارائه میدهیم که خطش راه اندازی شده و کارهای مهندسیش انجام شده است. از نظر رنج تولیدی هم، ما از فنهای سرویس بهداشتی در سایز کوچک تا فنهای دو و نیم متری مترو میسازیم که این تولیدات بسیار گسترده هستند.
خدمات پس از فروش برای شما به عنوان مدیریت شرکت چه معنایی دارد؟
ما بیش از ۵۰۰ نماینده فروش در سراسر کشور داریم. هدفمان همیشه این بوده که خدمات پس از فروش شایسته ای به مشتریان ارائه بدهیم اصولا این محصول نیاز به خدمات پس از فروش دارد. طبیعی است که تعداد نمایندگان در سراسر کشور باعث شده خدمات بهتری به مشتریان ارائه بدهیم و حتی توانستیم منتخب گواهی ملی رعایت حقوق مصرف کنندگان در کشور شویم. البته طبیعی است که عدهای از مشتریان ناراضی هم داشته باشیم، اما همیشه تلاش کردهایم که مشتری را راضی نگه داریم. سامانه ارتباط با مشتری هم داریم که مشتری هم مشکلاتش را عنوان کند. همه ساله برای کارکنان هم کلاسهای آموزشی میگذاریم که بتوانیم خدمات بهتری به مشتریان ارائه بدهیم.
به نظر شما مزیت و ارزش افزوده محصولات دمنده نسبت به سایر رقبا چیست؟
کیفیت. قیمت. تنوع. هیچ تولیدکنندهای در کشور تنوع محصولاتش مثل محصولات دمنده نیست و قیمت و کیفیت محصولات دمنده هم با هیچ شرکت و تولیدکنندهای برابرای نمیکند، حتی در حوزه بین المللی هم این رقابت با شرکت دمنده بسیار دشوار شده است. از جهت تنوع ما فنهای تونلی، خانگی، صنعتی، تاسیساتی، داخل لوازم خانگی، پارکینگی و… تولید میکنیم.
در حالی که در کشور اتحادیه تهویه مطبوع داشتیم، تاسیس انجمن با آن اتحادیه موازی کاری نیست؟
تهویه مطبوع صنعت بسیار بزرگ و قدیمی است، سطح دانش ما در کشور در حیطه تهویه مطبوع بسیار بالاست. در کشور هیچ وقت به این حوزه توجه نشده بود که اگر میشد شاید از صنعت خودرو هم گردش مالی بیشتری داشت، از تولید کولر آبی که تولید خرد است تا تولیدات بزرگتر و این تولید بزرگ هیچ متولی نداشت به همین علت ما انجمن تولیدکنندگان تاسیس کردیم. متاسفانه واردات بی رویه در سالهای گذشته ضربه سنگینی به این صنعت زده و ما با محوریت اینکه بتوانیم این صنعت را ارتقا بدهیم و کمک به تولیدکنندگان کنیم بحمدلله در چند سال گذشته این صنعت پیشرفت بسیار قابل توجهی داشته و بسیاری از مشکلات آن رفع شده است.
فرمودید ۶۰ درصد بازار داخلی را پوشش میدهید و۴۰ درصد میماند که آن هم واردات است. به نظر شما چه زمانی به این خودکفایی میرسیم که صد درصد تولیدات داخلی باشد؟
در حوزه تهویه این پتانسیل در کشور هست که ۱۰۰ درصد محصولات در کشور تولید شود ولی این فرهنگ هنوز ایجاد نشده است. متاسفانه فرهنگ خارجی خرید، اجازه نمیدهد. این فرهنگ که جنس خارجی حتما بهتر است در بین بسیاری تولیدکنندگان هنوز حاکم است که آسیب زیادی هم به مملکت زده است، پس ما مشکلی با تولیدات ۱۰۰درصد کالا در داخل نداریم مشکل عدم فرهنگ داخلی خرید است.
به عنوان بزرگترین تولیدکننده این حوزه از دولت و وزارت صمت چه درخواستی دارید؟
یکی از مشکلاتی که داریم بحث تعدد قوانین و دستورالعملهای مختلف در حوزههای کسب و کار است. سردرگمی و پیچیدگی در کسب وکار وجود دارد. هرروز بخش نامه، هرروز یک قانون و مصوبه جدید از یک سازمان میآید که این کار را برای ما سخت میکند. ما فنهای خط هفت مترو که قبلا وارداتی بوده را خودمان تولید کردیم و تحویل دادیم. فن دو متری برای خط شش مترو که مقاوم دربرابر حریق هستند را نیز تولید کردیم و ارائه دادیم. تلاشمان این است که خطهای دیگر مترو را هم پوشش دهیم.
به عنوان شرکتی که سهم بازار زیادی دارید تبلیغات و حضور در نمایشگاهها را تا چه اندازهای مفید میدانید؟
بسیار اثر بخش است؛ اما شرکتها همیشه باید توجه کنند که در چه جایی و برای چه مخاطبانی تبلیغات را انجام میدهند. تبلیغات کور را اصلا پیشنهاد نمیکنیم اما تبلیغات هدفمند را توصیه میکنیم.
درآخر اگر مطلبی باقی مانده بفرمایید.
ما در حال ساخت بزرگترین آزمایشگاه تست فن در خاورمیانه هستیم که نیاز کشور را در این حیطه کاملا برطرف میکند. این آزمایشگاه که بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه در خاورمیانه خواهد شد، فنها را از سایز ۵۰ مترمکعب که کمترین سایز است تا ۵۰۰ هزار مترمکعب در ساعت میتواند تست کند؛ مثل تستهای پرفورمنس، حریق و… . امیدواریم فاز اول آزمایشگاه در چند ماه آینده راه اندازی شود، که علاوه بر تست فنهای داخل کشور فنهای سایر کشورها را در این آزمایشگاه تست کنیم که بتوانیم ارزآوری مطلوبی داشته باشیم.