یک بازرس خوب چه خصوصیاتی دارد؟
- شناسه خبر: 21935
- تاریخ و زمان ارسال: 9 تیر 1397 ساعت 12:00
رضا یاوری- مدرس و مشاور
بسیاری از کارشناسان ایمنی یکی از وظایفی که دارند، انجام بازرسی است که سعی میکنند با این کار، خطرات بالفعل و بالقوه محیط کار را شناسایی نمایند، با اقداماتی که انجام میدهند، کارکنان را از خطرات دور کنند یا گزارشاتی تهیه کنند و به مسئولان کارگاه بدهند تا آنان در فرصتی که ارائه شده است، خطرات را برطرف نمایند
ولی برخی از بازرسان بسیار قوی عمل میکنند و برخی دیگر ضعیف! علت این امر چیست؟
شاید این موضوع برای شما هم پیش آمده که با بازرسان بسیار خوبی برخورد کردهاید که بسیار در کار خود موفق بودهاند و مدیران و کارکنان احساس خوبی با این افراد دارند و وقتی در محیط کار حاضر میشوند بسیاری از مشکلات ایمنی برطرف میگردد و تمام افرادی که در محیط کار هستند با این بازرسها همکاریهای خوبی دارند که باعث حیرت بسیاری از بازرسانی میشود که بارها مراجعه میکنند تا کوچکترین مشکل را برطرف کنند ولی کسی به حرف آنان گوش نمیدهد، در این مقاله برخی از خصوصیات این افراد را برای شما ذکر میکنیم تا با راز بازرسان موفق بیشتر آشنا شوید.
۱- مهارت مذاکره و متقاعدسازی را بلد هستند
این مهارت، یک مهارت بسیار خوب و اثربخش در برطرف کردن مشکلات پیش آمده است. برای برخی مدیران ممکن است شرایط کاری کارکنان ، زیاد مهم نباشد و بیشتر به تولید بپردازند، ولی به جنبههای دیگر زیاد توجه نکنند که این مهارت میتواند باعث موفقیت در برطرف نمودن عدم انطباقها شود و اگر مدیرانی با این تفکرات را دارند به راحتی قانع کنند که حتی یک خط تولید را متوقف کنند.
۲- مهارت خوب شنیدن دارند
اگر یک بازرس، مهارت خوب شنیدن را بلد باشد، میتواند ریشه بسیاری از مشکلات را از زبان دیگران بشنود و نسبت به تهیه گزارش خوب اقدام نماید.
معمولاً کارکنان در صحبتهای خود از مشکلات ریشهای بسیاری صحبت میکنند که اگر یک بازرس چنین توانایی داشته باشد بهراحتی میتواند از خطرات زیادی جلوگیری نماید، بدون اینکه به محل کار مراجعه نماید.
۳- از فن بیان خوبی برخوردار هستند
خوب صحبت کردن میتواند اثر بسیار زیادی در محیط کار داشته باشد و اگر شما بدانید با هر فردی چگونه صحبت کنید، مطمئناً به خواستههای خود خواهید رسید.
بیشتر روابط ما در محیط کار با کلام است و اگر این مهارت خوب را بدانیم، علاوه بر اینکه میتوانیم اثرگذار باشیم، باعث رنجش دیگران نیز نمیشویم و با یک کلام شیوا و اثرگذار مطلب خود را ارائه میکنیم.
فعالیت بازرسی از محیط کار، یک فعالیت پراسترس برای کارکنان است و وقتی شما به عنوان یک بازرس وارد محیط کار میشوید، میتوانید این استرس را با بیان و لحن خود کاهش دهید و کارکنان به جای اینکه در مقابل شما بایستند، در کنار شما باشند و کمک کنند تا شما مشکلات را برطرف نمایید.
۴- نحوه نگارش یک گزارش خوب را میدانند
اگر یک بازرس نتواند گزارش خوب تهیه کند، مشکلات مشاهده شده روی زمین میماند و افراد به عدم انطباقها به خوبی توجه نمیکنند ولی یک گزارش خوب ممکن است تمام امکانات یک سازمان را برای برطرف کردن مشاهدات شما، بسیج کند تا آن مشکل هر چه زودتر برطرف شود.
مهارتهای آیین نگارش، نحوه شروع و اتمام یک گزارش، استفاده از تصاویر، نتیجهگیری و ارائه پیشنهادات کاربردی و اجرایی، شما را زودتر به نتیجه میرساند و اهمیت موضوع را بیشتر به خواننده منتقل میکند.
۵- با چشمان تیزبین بازرسی میکند
چشمان یک بازرس باید از عقاب تیزتر باشد و در هنگام مراجعه به سازمان، تمام جوانب کار را به خوبی ببیند و حتی از راه دور تشخیص دهد که چه مشکلی وجود دارد و اقدامات مناسب را انجام دهد.
برخی اوقات کارکنان سعی میکنند کارهایی انجام دهند که عدم انطباقها از چشم شما پنهان باشد ولی شما میتوانید با خوب دیدن بدون کارآگاه بازی، شواهد عدم انطباق را مشاهده کنید و جلوی اینگونه فعالیتها را بگیرید.
۶- مهارت مدیریت زمان دارند
اگر مدیریت زمان در فعالیتهای یک بازرس وجود نداشته باشد، علاوه بر اینکه نمیتواند مکانهای زیادی را مورد بازرسی قرار دهد، کارکنان و مدیران مجموعهها هم با ورود این فرد احساس ناراحتی میکنند، چون میگویند که باعث میشود، نتوانند به دیگر کارهای روتین خود بپردازند ولی اگر شما همان مدت زمان بیان شده در برنامه را اجرا کنید، از دید مدیران و کارکنان، بازرس منظمی خواهید بود و نگاه ویژهای به شما خواهند داشت.
۷- نظم فردی را رعایت کنند
دارای پوشش مناسب، مرتب و آراسته باشند. اگر خانم هستند با پوشش مناسب محیط کار اقدام به بازرسی کنند؛ مانند (مانتو و شلوار، مقنعه،کفش مناسب و….) و اگر آقا هستند (لباس کار، کفش، صورت و موی اصلاح شده و…) ملزومات شخصی خود را مانند (خودکار، چک لیست ها، کاغذ و…) با خود همراه داشته باشند و و این وسایل را با نظم خاصی نگهداری کنند. شاید این موارد از نظر برخی افراد ساده باشد ولی آراسته بودن فردی بازرس، اثر فوقالعاده ای بر ذهن مدیران و کارکنان دارد و او را به عنوان یک فرد حرفهای قبول میکنند.
۸- قاطعیت در بازرسی
علاوه بر اینکه مهربان و دلسوز است، در کار خود قاطعیت دارد و تا کاری را به نتیجه نرساند، رها نخواهد کرد.
اگر موضوعی باشد که جان افراد در خطر باشد، با قاطعیت تمام، سعی در برطرف نمودن مشکل دارد.
۹- برنامهریزی در وجود آنان نهادینه شده است
برنامهریز دقیقی هستند. با برنامهریزی منسجم و دقیق اقدام به بازرسی میکنند. هدف هر بازرسی را از قبل به خوبی میدانند و سعی میکنند مطابق با اهداف از پیش تعیینشده، اقدام به بازرسی کنند.
وقتی یک بازرس برنامهریزی دارد، میتواند به تمام جوانب محیط کاری به خوبی بپردازد و موضوعات نهفته محیط کار را شناسایی کند. اگر یک بازرس بدون برنامه و هدف وارد مجموعه شود معمولاً هیچ دستاوردی نخواهد داشت.
۱۰- در کار خود یک متخصص است
نظرات و کارشناسیهایی که انجام میدهد، بینظیر است و نسبت به محیط کاری که در حال بازرسی است، شناخت خوبی دارد.
همیشه در حال یادگیری است و آموختههای خود را بهروز میکند و این یادگیری ممکن است از یک کارمند رده پایین باشد تا حضور در همایشها و…
فردی که دارای تخصص بالایی است، حرفش برای کارکنان و مدیران سند است و حرفها و نوشته هایش بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
۱۱- از بازرسی او، یادگیری اتفاق میافتد
تمام افرادی که همراه بازرسی ماهر هستند، مطالب بسیاری را فرا خواهند گرفت و این موضوع باعث میشود به بازرسیهای او توجه ویژهای شود.
اگر شما بتوانید بازرسی همراه با آموزش داشته باشید، کارکنان از حضور شما لذت میبرند و اگر ضعفهایی هم داشته باشند با حضور شما برطرف میگردد.
هر چه شما بتوانید دانش افراد را ارتقاء دهید، کارتان راحتتر است و شاهد عدم انطباقهای کمتری خواهید بود.
۱۲- روابط خوب با کارکنان و مدیران دارند
بسیار دوستداشتنی هستند و با افراد با مهربانی برخورد میکنند. دیگران را به عنوان یک دوست خوب قبول دارند و سعی میکنند رفتار مؤدبانه داشته باشند. اگر شما هم میخواهید درکارتان موفق باشید، از امروز اقداماتی را که میتواند شما را به عنوان یک فرد موفق به جامعه معرفی کند، لیستبرداری کنید و برای هر موضوعی که در آن نقطهضعف دارید، برنامهریزی کنید و آن مهارت را فرا بگیرید.
با سلام مفید بود این متن قابلیت و ارزش بازنگری و افزودن به موارد یاد شده را داراست.