راه اندازی بخش پیسیآر بیمارستان نفت تهران و اهواز
- شناسه خبر: 25030
- تاریخ و زمان ارسال: 8 مرداد 1399 ساعت 18:26
مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با بیان اینکه بخش PCR بیمارستان نفت تهران بهزودی راهاندازی میشود، گفت: پیشگیری؛ اولویت نخست بهداشت و درمان نفت است.
حبیب الله سمیع با اشاره به از سرگیری فعالیت های روزمره و اقتصادی در سطح کشور، گفت: متاسفانه این روزها شاهد فعال شدن مجدد بیماری هستیم و این موضوع کار کادر درمانی را دشوارتر می کند.
وی محور اصلی کار سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در این روزها را پیشگیری از گسترش بیماری کووید ۱۹ دانست و بیان کرد: از تمام کارکنان می خواهیم که در فضاهای بسته از ماسک استفاده و با رعایت فاصله هوشمند اجتماعی و حفظ بهداشت فردی از شیوع هرچه بیش تر این بیماری جلوگیری کنند. طبق آخرین دستور العمل وزیر نفت برای تمام بخش های عملیاتی صنعت نفت به طور مستمر لوازم حفاظت فردی و مواد ضدعفونی کننده تهیه می شود و این همکاران با رعایت حداکثری می توانند در حفظ سلامت خود و دیگران ما را یاری کنند.
سمیع تصریح کرد: سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با ۹ بیمارستان و نزدیک به ۵۰ کلینیک تخصصی از ابتدای شیوع ویروس کرونا اقدامات لازم را به عمل آورده و هم اکنون در تمام بیمارستان های خود با دو اورژانس عمومی و کرونا در حال خدمت رسانی است.
سمیع با تاکید بر انتظارات موجود از سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در جنوب کشور، گفت: در مناطق نفتخیز جنوب کشور که متاسفانه شرایط خوبی نیز از لحاظ شیوع ویروس کرونا ندارند، انتظارات بالاتری وجود دارد و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نیز ضمن درک شرایط و انتظارات، بر تمهیدات خود در این مناطق افزوده و تعداد تخت های ویژه بیماران مبتلا به کرونا را بیش تر کرده است.
وی افزود: سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در مجموع ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی دارد که ۲۰۰ تخت را به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده است. براساس نیاز شهرها میزان اختصاص تخت ها متفاوت است به طور مثال در شهر ماهشهر بیمارستان نفت به عنوان بیمارستان اصلی بیماران کرونا مشخص شده و در شهر آبادان حدود نیمی از ظرفیت بیمارستان به این بیماران اختصاص داده شده است.
سمیع با اشاره به کاهش بیماران بستری مبتلا به کرونا در شهر تهران، گفت: با وجود این کاهش، ضروری است برای نیازهای احتمالی آینده، اقدامات لازم صورت گیرد. در همین راستا بخش همودیالیز بیمارستان نفت تهران به پلی کلینیک آزادی منتقل شده تا با خالی تر شدن بخش داخلی، فضای بیش تری به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یابد.
مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تعداد بیماران مبتلا به کرونایی که تاکنون در بیمارستان های این سازمان در سطح کشور بستری شده اند را حدود ۲۲۰۰ نفر اعلام و تشریح کرد: ۶۴۰ نفر از بیماران بستری شده را افراد بومی خصوصا در جنوب کشور تشکیل داده اند که صنعت نفت برای بهبود این بیماری به آنان خدمات رایگان ارائه کرده است. متاسفانه نزدیک به نیمی از تعداد بیماران بستری را نیز بازنشستگان محترم صنعت نفت تشکیل دادند و بیش ترین تعداد افراد فوت شده نیز از میان این عزیزان بودند.
وی با تاکید بر تلاش های انجام شده برای راه اندازی بخش PCR یا واحد آزمایش تشخیص مولکولی در شهرهای تهران، اهواز و بوشهر گفت: سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به طور جدی دنبال راه اندازی بخش PCR است. با توجه به اینکه راه اندازی این بخش به زیرساخت های خاص و ساخت سفارشی برخی تجهیزات نیاز داشت، فعالیت های لازم آغاز شد و به امید خدا این بخش در بیمارستان نفت تهران به زودی افتتاح خواهد شد و با افتتاح آن می توانیم تست های تشخیصی انواع بیماری های ویروسی را با دقت بالا انجام دهیم.
سمیع مدیریت HSE را حلقه رابط میان سازمان بهداشت و درمان و صنعت نفت دانست و افزود: خوشبختانه هماهنگی بسیار خوبی میان سازمان، مدیران ارشد و منطقه ای HSE و مدیران عامل شرکت ها وجود دارد.
مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تصریح کرد: متاسفانه با ابتلای برخی همکاران به ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان، در برخی شهرهای جنوبی با کمبود نیروی درمانی مواجه شدیم که با همکاری هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران مجوز به کارگیری کادر درمانی مورد نیاز در قالب پیمان به رؤسای مناطق صادر شده است. همچنین برای جبران این کمبود نیرو در جنوب کشور، فراخوانی در سراسر کشور اعلام شده است تا داوطلبان از شهرهای دیگر برای کمک به شهرهای مورد نیاز منتقل شوند و خوشبختانه برخی همکاران برای این انتقال ابراز آمادگی کرده اند.
وی با اشاره به تقسیم بندی های صورت گرفته میان وزارت بهداشت، سازمان تامین اجتماعی و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بیان کرد: در گذشته به طور ضمنی تقسیم بندی های لازم میان این ۳ سازمان صورت گرفته و به طور مثال در استان بوشهر بار اصلی پوشش شهر عسلویه به سازمان تامین اجتماعی، شهر جم به سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و شهر کنگان به وزارت بهداشت سپرده شده است. در همین راستا بیمارستان جم پذیرای مردم بومی منطقه است و حدود ۸۸ درصد موارد بستری و بیش از ۷۰ درصد مراجعین سرپایی این بیمارستان از مردم بومی منطقه هستند.
مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت درباره فعالیت بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی در عسلویه (که اخیرا نیز گزارشهایی با این محوریت به منظور زیر سوال بردن خدمات صنعت نفت در این بخش منتشر شد) توضیح داد: در نشستهای مکرر با مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و نیز مسئولان سازمان تأمین اجتماعی بهمنظور برنامهریزی برای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی در مناطق جنوبی کشور، تقسیمبندی انجام شد که بر اساس آن عسلویه تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی، شهر جم با سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و بیمارستان کنگان به عنوان معین دو منطقه عسلویه و جم از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خدمات درمانی دریافت کنند.
سمیع تاکید کرد: بیش ترین تعداد بیمه شدگان در این منطقه متعلق به سازمان تامین اجتماعی است و توسعه بیمارستان این سازمان در شهر عسلویه مطالبه مردم منطقه و صنعت است. نوسازی های جزئی در این بیمارستان انجام شده اما امیدواریم این بیمارستان در آینده توسعه یابد و بتواند خدمات بیش تری به مردم منطقه و شاغلین صنعت نفت ارائه دهد.
مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در ادامه به ساخت مرکز درمانی تروماسنتر عسلویه اشاره کرد و از آن بهعنوان یک اورژانس پیشبیمارستانی یاد کرد و گفت: با توجه به گستره تاسیسات نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه عسلویه، احداث تروماسنتر یکی از ضرورتهای اجتنابناپذیر این منطقه بهشمار میآید، زیرا تأسیسات پالایشگاهی و پتروشیمی واقع در منطقه عسلویه و کنگان نیازمند حمایت و پشتیبانی جدی در زمینه حوادث احتمالی است، در نتیجه با استقرار یک اورژانس پیشبیمارستانی با امکانات ویژه میتوانیم آمادگی لازم را برای مواجهه با حوادث احتمالی که ممکن است در آینده رخ دهد، کسب کنیم.
سمیع اظهار کرد: مکانی که برای اجرای این پروژه در نظر گرفته شده است مورد تائید اچاسیی نیست و هماکنون سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در تلاش برای رفع مشکل جانمایی این پروژه است. همچنین براساس آخرین مصوبه مدیریت برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران و تائید مقام عالی وزارت، مدیریت طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز بهعنوان مجری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهعنوان بهرهبردار این پروژه تعیین شده است.
سمیع تعداد افرادی که در سامانه غربالگری ثبت نام کردند را ۱۴۶.۲۴۷ نفر برشمرد و افزود: تا کنون ۲۸۰ هزار مورد مراقبت های تلفنی، ۹۶۸۲ مورد قرنطینه خانگی ثبت شده است و ۹۶۶ مورد نیز بر اساس اطلاعات این سامانه اجازه پرواز دریافت نکردند.