برچسب انرژی
- شناسه خبر: 22895
- تاریخ و زمان ارسال: 3 آبان 1397 ساعت 12:00

-
برچسب انرژی وسایل:
برچسب انرژی، مصرفکنندگان را با میزان کارایی انرژی وسایل آشنا میسازد. در برچسب انرژی، هفت حرف لاتین از A تا G و هفت رنگ از سبز تا قرمز مشخص شده است. حرف A و رنگ سبز پررنگ نشانگر کمترین مصرف انرژی و بیشترین کارایی وسیله و حرف G و رنگ قرمز نشانگر بیشترین مصرف و کمترین کارایی وسیله میباشد.
درجهبندی مصرف انرژی براساس مصرف سالیانه برحسب KWh/year و مطابق با زیربند ۶-۱ از استاندارد ملی ایران به شماره ۱۴۵۷۷ محاسبه و تا نزدیکترین عدد صحیح گرد میشود.
در ساختمان شبیهسازی شده در این مقاله، تمامی لوازم الکتریکی (اعم از سیستم روشنایی LED، سرمایش، تهویه و وسایل الکتریکی منزل)، آب (مشابه تأسیسات آب کفا، دستشوییهای آبنگهدار، دوشهای حمام و هوا دهندههای شیر آب که علاوه بر کاهش مصرف آب، بار سیستم سپتیک یا عملکرد دستگاه فاضلاب را نیز کم میکنند، استفاده از ضایعات و خصوصاً استفاده از پساب در تولید آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز، استفاده از شیرهای فنری یا شیرهای دارای چشم الکترونیکی) و گازی (گرمایش و پختوپز) با بالاترین بازده انرژی انتخاب شده است. شایان ذکر است برخی از لوازم الکتریکی که دارای رده مصرف A+ و یا A++ و بالاتر میباشند نیز مدنظر قرار گرفتهاند.
-
برچسب انرژی ساختمان:
برچسب انرژی ساختمان در ساختمانهای مسکونی براساس استاندارد ملی ایران به شماره ۱۴۲۵۳ تحت عنوان «ساختمان مسکونی– تعیین معیار مصرف انرژی و دستورالعمل برچسب انرژی» صورت میگیرد.
در حقیقت برچسب انرژی ساختمان، ابزار کلیدی برای کاهش مصرف انرژی و بهبود عملکرد انرژی در ساختمانهای موجود و در حال ساخت است. با اجرای طرح برچسبدهی انرژی در ساختمانها، علاوه بر مشخص نمودن رده انرژی ساختمانها، میتوان نظارت بر اجرای اقدامات بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی هر ساختمان و ارتقای سالانه رده انرژی ساختمانها را برنامهریزی نمود.
برچسب انرژی به عنوان روشی برای نشان دادن انطباق ساختمان با قوانین و کدهای ساختمانی و همچنین برای مقایسه عملکرد انرژی ساختمانهای مشابه و مقایسه با ساختمانهای قدیمیتر مورد استفاده قرار میگیرد. [۳]
با استفاده از روشهای زیر میتوان رده مصرف انرژی ساختمان را تعیین نمود:
- شبیهسازی: با استفاده از نرمافزارهای شبیهسازی مانند e_Quest[4]، ECOTECT، Green Building Studio ، IES ، Energy plus [5]، Design Builder [7و۶] ، DOE و… شبیه سازی میگردد.
- روشهای محاسباتی: با استفاده از روابط و محاسبه مصرف انرژی در یک بازه زمانی.
- روشهای امتیازدهی: با تعیین امتیاز قابل تعلق به قسمتهای مختلف مانند عایقکاری، سیستمهای کنترلی، سیستمهای خورشیدی، تولید انرژی در محل و…
و پس از مشخص نمودن میزان مصرف انرژی سالیانه میتوان به کمک شکل ۱، نوع ساختمان را به لحاظ مصرف انرژی مشخص نمود.

شکل ۱ – برچسب انرژی ساختمان براساس میزان مصرف سالیانه انرژی به ازای هر مترمربع[۸]
استفاده از انرژی های تجدیدپذیر
خوشبختانه در کشور ما استفاده از این انرژیها در حال گسترش است به نحوی که به لحاظ استانداردهای ملی مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر از وضعیت مناسبی برخودار بوده و بالغ بر ۳۱۱ عنوان از عناوین استانداردهای ملی به این حوزه ( انرژی خورشیدی، انرژی باد، زیستتوده، زمین گرمایی، هیدروژن و پیل سوختی و…) اختصاص دارد.
در این مقاله از هر دو روش بهرهگیری از انرژی خورشیدی، شامل روش غیرفعال (از قبیل تکنیک دیوار سنگین، دیوار ترمب، مکش گرما و تهویه طبیعی) و روش فعال (استفاده از نور خورشید در تولید برق و استفاده از حرارت تولید شده توسط خورشید) که دارای سیستمهای دنبالکننده تابش خورشید و دنبالکننده حداکثر توان (MPPT) همچنین خوراکپزهای خورشیدی و آبگرمک نهای خورشیدی هوشمند لوله خلأ (دارای قابلیتهایی نظیر کنترلر دمای مرکزی، نمایشگر دما و سطح آب مخزن، آبگیری اتوماتیک و دستی با شیر برقی، گرمکن پشتیبان برای روزهای خیلی سرد زمستان، باتری پشتیبان و غیره)، انرژی باد و برخی از روشهای نوین تولید انرژیهای تجدیدپذیر، استفاده شده است.
همچنین در ساختمان مدنظر از برخی روشهای نوین تولید انرژی به شرح ذیل استفاده شده است:
الف- تولید برق از شبکه آبرسانی: با توجه به عبور حجم زیادی از آب بهطور دائم در لولههای آبرسانی، از عبور جریان آب در لوله توسط سیستم لوله درخشان ساخت شرکت Lucid Energy، برق تولید میگردد. همانطور که در شکل ۲ مشاهده میگردد، با جاری شدن آب در لوله ها چهار توربین به گردش درمیآیند که در بالای هر توربین و خارج از لولهها، ژنراتوری قرار میگیرد تا انرژی مهار شده را به الکتریستیه تبدیل کند.

شکل ۲ – تکنولوژی تولید برق از حرکت آب در لوله
ب- استفاده از شیشه های فتوولتائیک به جای استفاده از شیشههای معمولی در پنجرهها و نما.
پ- استفاده از توربین و انرژی باد.
سلام با عرض خسته نباشید من در ساخت اکانت در سایت Green building studio به مشکل برخوردم به این صورت که بعد از آپلود دو عدد پروژه، حساب بنده منقضی شد و دیگه چیزی نمیتونم داخلش آپلود کنم و عملا بی فایده شده برام! لطفا اگر کسی راه حلی برای فعالسازی دوباره حساب داره، ممنون میشم راهنماییم کنه